USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Переговори про вступ України до ЄС можуть початися в червні, – Стефанішина

Упродовж останніх років Україна досягла успіхів у боротьбі з корупцією, переконані європейські посадовці
Україна - ЄС

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Країни Європейського Союзу можуть запропонувати переговорну рамку для старту процесу зі вступу України вже у червні. Про це повідомила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина на полях дискусії за участі пані посла ЄС в Україні Катаріни Матернової, пише hromadske.

За словами Стефанішиної, цього тижня вона буде в Брюсселі на зустрічі міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу. Посадовиця каже, що Україна має "достатньо оптимістичні прогнози".

А голова Представництва Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова зауважила, що Україні для вступу до Європейського Союзу варто провести "фундаментальні реформи інституцій", щоб покращити верховенство права та судову систему.

"Це не таємниця, це те, про що ми говоримо відкрито, що вимагається не тільки від України, а від усіх, хто хоче приєднатися до ЄС", – пояснила Матернова.

Упродовж останніх років Україна досягла успіхів у боротьбі з корупцією, коли йдеться про законодавство та про зміцнення антикорупційних інститутів, переконаний керівник Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу (EUACI) Аллан Паг Крістенсен.

"Потрібно зробити більше для боротьби з корупцією на місцевому та регіональному рівнях. Відчуваю, що треба якось наближатися до простих українців. Громадяни повинні бачати, що боротьба з корупцією також означає щось для них", – додав Крістенсен.

Новини за темою: У вступі до ЄС Україна може бути посередині між десятиліттям, – посол ЄС

Коли Україна стане членом ЄС?

Це станеться лише після того, як Україна виконає всі вимоги та повністю впровадить всі європейські стандарти.

Україна виконала чотири із семи кроків для переговорів про вступ до Євросоюзу. Ще три критерії супроводжуються рекомендаціями від Єврокомісії щодо подальшого виконання.

У листопаді 2023 року Європейська комісія офіційно порекомендувала розпочати процес перемовин про вступ України до Європейського Союзу. За словами очільниці Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, основний прогрес Україна досягла у сфері конституційного правосуддя, реформі відбору Вищої ради правосуддя, антикорупційній програмі, боротьбі з відмиванням грошей, важливих заходах щодо стримування олігархів, у суспільному житті, а також у новому законі про медіа та прогресі щодо нацменшин.

Новини за темою: Вступ України до ЄС може негативно вплинути на агропромисловий сектор, – ЗМІ

А в грудні минулого року стало відомо, що лідери Євросоюзу погодилися почати переговори про членство з Україною.

Тоді прем'єр Денис Шмигаль уточнював, що цим рішенням Євросоюз високо оцінив реформи, які наша країна зробила за останні роки, і виконання всіх рекомендацій Єврокомісії.

Читайте також:
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми