USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Шаповалова призначили командувачем військ ОК "Південь"

До цього командувачем ОК "Південь" був генерал-майор Андрій Ковальчук
Шаповалов_2
Призначення Шаповалова
Джерело: Оперативне командування "Південь" / Facebook

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк представив особовому складу оперативного командування "Південь" новопризначеного командира. Ним став бригадний генерал Геннадій Шаповалов, повідомили в пресслужбі ОК "Південь".

"Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначений бригадний генерал Шаповалов Геннадій Миколайович", – йдеться у дописі.

До цього командувачем ОК "Південь" був генерал-майор Андрій Ковальчук. Нині його призначили на посаду начальника Військової академії в Одесі.

Що відомо про Шаповалова?

Геннадій Шаповалов народився у 1978 році у Кіровоградській області.

У 2000 році з відзнакою закінчив Інститут танкових військ при Харківському державному політехнічному університеті, а у 2012-му, так само – з відзнакою – Командно-штабний інститут застосування військ (сил) Національного університету оборони України.

Пройшовши всі сходинки військової кар’єри від командира танкового взводу до командира окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, в березні 2022 року отримав звання бригадного генерала.

За плечима бойового офіцера Національний університет "Острозька академія" за спеціальністю "Міжнародні відносини, громадські комунікації та регіональні студії". Також закінчив Військовий коледж Армії США, де готують старший офіцерський склад американських Сухопутних військ.

Кадрові перестановки

Напередодні командувачем військ Оперативного командування "Захід" призначили бригадного генерала Володимира Шведюка.

ОК "Захід" з 2021 року очолював Сергій Літвінов, якого звільнили у квітні цього року. Також звільнили командувача ОК "Південь" Андрія Ковальчука.

Однак у Збройних силах України зазначали, що офіцерів не звільнили з лав ЗСУ, а перевели в межах просування по службі на вищі ланки.

ЗМІ також повідомили, що Літвінова призначили заступником начальника Національного університету оборони України. 

Читайте також:
Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові