USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Командувачем ОК "Захід" став генерал Шведюк: Що про нього відомо?

До березня 2022 року він обіймав посаду заступника командувача сил ТрО ЗСУ
Командувач ОК
Джерело: Facebook

Командувачем військ Оперативного командування "Захід" призначено бригадного генерала Володимира Шведюка. Про це йдеться у повідомленні пресслужби командування у Facebook.

"Шановні офіцери, сержанти, солдати! Відсьогодні маю за честь очолити без перебільшень одне із найпотужніших військових з’єднань Збройних сил України. Дуже вдячний за довіру командуванню, яке поклало на мене цю відповідальну місію. Це велика честь і привілей, і я розумію, що воно несе за собою велику відповідальність перед вами, перед нашими військовими частинами і перед Україною", – написав Шведюк.

За його словами, він прагне до того, щоб командування ОК "Захід" "стало зразком військової досконалості та тактичної майстерності".

"Разом ми зміцнимо нашу обороноздатність і продемонструємо непохитну відданість захисту нашої країни. Нам немає іншого вибору, як перемогти. І ми це зробимо", – додав він.

Що відомо про Володимира Шведюка?

Шведюк народився 23 червня 1969 року на Вінниччині у родині військовослужбовця. Закінчив Національну академію оборони України.

До березня 2022 року обіймав посаду заступника командувача сил ТрО ЗСУ, з березня 2022-го – начальник штабу угруповання Об'єднаних сил.

Брав участь у російсько-українській війні та відбитті російського повномасштабного вторгнення в Україну 2022 року.

Кадрові перестановки

Як відомо, ОК "Захід" з 2021 року очолював Сергій Літвінов. У квітні цього року повідомлялось, що його звільнили. Також звільнили командувача ОК "Південь" Андрія Ковальчука.

Проте в ЗСУ зазначили, що офіцерів не звільнили з лав ЗСУ, а перевели в межах просування по службі на вищі ланки.

ЗМІ також повідомили, що Літвінова призначили заступником начальника Національного університету оборони України. А Ковальчук призначений начальником Військової академії в Одесі.

Читайте також:
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів
Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук