USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Сестра заступника голови ОП у Полтаві отримала посвідчення адвоката

Крім того, Татарова має ФОП із київською юридичною адресою
адвокати
Баканов на екзамені разом з іншими, серед яких - рідна сестра Олега Татарова
Джерело: Главком

Сестра заступника голови Офісу президента України Олега Татарова Олена Татарова в Полтаві отримала посвідчення адвоката. Про це стало відомо з реєстру Ради адвокатів у Полтавській області та Національної асоціації адвокатів України.

Так, відповідно до інформації, у червні 2023 року посвідчення адвоката після необхідної процедури отримала Татарова Олена Юріївна. Вона не тільки ФОП із київською юридичною адресою, але й сестра заступника голови ОП – Татарова Олега Юрійовича.

Витяг з реєстру
Джерело: відкриті джерела

Що відомо про Татарових

Татаров був голосом МВС у часи Майдану. З 2014 року почав вести адвокатську практику, був керівним партнером адвокатського об'єднання "Татаров, Фаринник, Головко".

Олег Татаров
Джерело: відкриті джерела

5 серпня 2020 року указом президента України Володимира Зеленського був призначений заступником керівника Офісу президента України. 7 серпня 2020 року громадська організація "Родини Небесної сотні" виступила проти призначення Татарова заступником голови ОПУ через його минуле: "виправдовував та покривав масові злочини та порушення прав людини під час Революції гідності, працював у МВС під керівництвом Віталія Захарченка, який утік під час Євромайдану в Росію".

Призначення викликало критику й інших українських громадських діячів. У відповідь глава держави заявив, що Татаров є професіоналом і "несправедливо всіх керівників часів Януковича вважати старою владою".

За інформацією місцевих ЗМІ, Олена Татарова є дружиною ексспівробітника СБУ, місцевого чиновника Максима Калініна, якого тодішній очільник Полтавської ОДА Олег Синєгубов у 2021 році призначив своїм заступником.

Наразі Калінін є заступником начальника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна.

Максим Калінін
Джерело: відкриті джерела

У 2017–2019 роках Калінін працював начальником відділу взаємодії з правоохоронними органами у Херсонській облдержадміністрації. Саме тоді обласні управління МВС, СБУ й обласна прокуратура фальсифікували розслідування резонансного вбивства Катерини Гандзюк. У результаті розслідування кримінальне провадження передали Генпрокуратурою для розслідування до центрального апарату СБУ, а Максим Калінін "перевівся" трохи далі від скандалу на керівну посаду в Кіровоградську ОДА.

У 2019–2020 політик працював у Кіровоградській ОДА начальником відділу зовнішньоекономічної діяльності, державної регуляторної політики та розвитку підприємництва й заступником голови обласної держадміністраціїї. Після того, як голову Кіровоградської ОДА затримали за вимагання хабаря в розмірі 1,8 млн гривень, Максима Калініна знову перевели до Полтави.

У місті Максим Калінін став фігурантом кримінальної справи щодо масштабного розкрадання гуманітарної допомоги для потреб переселенців. Але завдяки зв'язку з Олегом Татаровим Максима Калініна поліція "вивела" зі справи, звинувативши у розкраданні гуманітарки.

Хто ще отримав посвідчення адвоката в Полтаві?

Окрім Татарової посвідчення адвоката у Полтаві отримав Олександр Касмінін – з 2011 року голова апеляційного суду Полтавської області, з березня 2013 року – суддя Конституційного суду України.

У березні 2021 року Зеленський своїм указом фактично звільнив Касмініна, але у жовтні 2022 року Верховний суд України визнав протиправним та скасував цей указ президента України.

Посвідчення адвоката – популярна річ й у сфері суддів Полтавщини. Так, склали екзамени на звання адвоката суддя апеляційного суду Андрій Рябішин (у квітні, – ред.) та суддя Октябрського райсуду Едуард Сініцин (у травні, – ред.).

Раніше

Нещодавно стало відомо, що колишній голова СБУ Іван Баканов став адвокатом у Полтавській області. Про це поінформував голова Ради адвокатів Полтавської області Володимир Скукіс.

Він повідомив, що Баканов проходив стажування у Полтаві та "трошки" у Києві.

"Рада збиралась, перевіряла цю інформацію, зарахувала йому стажування", – сказав голова Ради.

Зазначається, що Баканов проходив стажування в адвоката, який обліковується в Раді адвокатів Полтавської області. Після цього отримав відповідне свідоцтво.

Читайте також:
В Україні покажуть не зовсім класичну п'єсу Котляревського: Виставу В Україні покажуть не зовсім класичну п'єсу Котляревського: Виставу "Наталка Полтавка.doc" зібрали з історії реальних героїв
Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території
У Полтаві вперше на базі вишу діє У Полтаві вперше на базі вишу діє "зелена кімната". У чому її унікальність?
В полтавських школах дітей навчатимуть керувати дронами В полтавських школах дітей навчатимуть керувати дронами