USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Отримання водійських прав по-новому: 60% осіб успішно склали теорію з першої спроби, розповіли в Сервісному центрі МВС

У сервісному центрі зазначили, як майбутні водії можуть самостійно підготуватися до успішної здачі й отримати водійські права
складає іспит
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

З початку запуску спрощення процедури отримання посвідчення водія більшість майбутніх кермувальників почали самостійно вивчати теоретичну частину. Така практика показала позитивні результати, адже 60% громадян, які самостійно опрацьовували теорію, змогли успішно скласти іспит з першої спроби. Ці дані свідчать про хорошу підготовку майбутніми водіями, розповіла в ексклюзивному коментарі UWN начальниця управління комунікації Головного сервісного центру МВС Катерина Самітовська.

"Ми бачимо, що кандидати у водії активно вивчають ПДР без автошколи. З початку запуску, 22 листопада, до сервісних центрів МВС звернулось 980 осіб для складання теоретичного іспиту після самостійної підготовки. З них – 593 особи успішно склали теоретичний іспит з першої спроби, тобто це 60%. Ці дані свідчать про хорошу підготовку майбутніми кермувальниками", – сказала начальниця управління комунікації".

Як же самостійно готуватись до теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС?

"Майбутні кермувальники, які вирішили самостійно опанувати теоретичний матеріал, можуть вчити правила дорожнього руху відповідно до тем типової навчальної програми. А ще скористатися корисним онлайн-тренажером із ПДР на сайті ГСЦ МВС, де є всі питання, які будуть на теоретичному іспиті. Для складання теоретичного іспиту необхідно відповісти на 20 питань за 20 хвилин. Під час тесту допускається дві помилки, якщо більше – іспит не складено", – зазначила Самітовська.

І додала, що наступна спроба буде можлива не раніше 10 днів. Цей час виділяють для того, щоб кандидат у водії міг краще підготуватися. 

"Звертаю увагу, що для проходження тестування майбутні водії звертаються до будь-якого зручного сервісного центру МВС. Також мають отримати талон запису через функціонал е-запис або через термінал сервісного центру МВС. Після успішного складання теоретичного іспиту необхідно звернутися до акредитованої автошколи й пройти практичне навчання (40 год на авто з механічною коробкою передач, 38 год з коробкою передач автомат, – ред.) та скласти там внутрішній іспит. Після цього особу допускають до складання практичного іспиту в сервісному центрі МВС", – зауважила Самітовська.

Новини за темою: В Україні для людей з інвалідністю відкрили п'ять спеціальних автошкіл

Водночас кандидати у водії мають необмежену кількість спроб для складання теоретичного та практичного іспиту в сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ.

"А свідоцтво про складання теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС дійсне впродовж одного року. Свідоцтво про закінчення практичної підготовки в автошколі діє впродовж двох років. Нагадаю, що упродовж десяти днів майбутні кермувальники можуть оскаржити результати іспитів. Для цього необхідно звернутися із заявою до регіонального сервісного центру МВС тієї області, в якій проходили екзаменаційну комісію. А отримання копії відеозапису доступне впродовж місяця", – резюмувала речниця.

Інші зміни

Раніше Міністерство внутрішніх справ скасувало обмеження на кількість спроб складання практичних іспитів для отримання водійського посвідчення.

Упродовж року після завершення навчання в автошколі та отримання свідоцтва про теоретичну підготовку кандидат має:

  • необмежену кількість спроб для складання теорії;
  • необмежену кількість спроб протягом двох років із дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки для складання практичного іспиту.

Інтервал між складанням теоретичного або практичного іспитів (якщо неуспішно склали) становить не менше ніж 10 днів.

Також ми писали, що у Києві відкрили перші в Україні водійські курси категорії "В" для жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах через війну. У пілотному проєкті "Права розширюють можливості" беруть участь 15 жінок.

Новини за темою: В Україні з’явилися перші справи проти самокатників: Скільки вже притягнули до відповідальності за порушення ПДР?
Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен