USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В автошколі вчитися не обов'язково: Кабмін затвердив новий порядок отримання водійських прав

Майбутні водії матимуть вибір: вчити ПДР
Водій кермо авто

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України затвердив порядок, за яким українці можуть складати теоретичний іспит для отримання посвідчення водія без обов’язкового навчання в автошколі, повідомив голова МВС Ігор Клименко в Telegram.

За його словами, майбутні водії матимуть вибір: вивчати правила дорожнього руху в автошколі або самостійно опановувати теорію. Такі зміни відбулися в рамках реформи сервісних центрів МВС, які розпочали влітку цього року. 

"Аби скласти теоретичний іспит, необхідно звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС. А з часом така послуга буде доступна і через ЦНАП", – розповів він.

Ці нововведення стосуються і проєкту "Автошколи для осіб з інвалідністю", який реалізується, у тому числі для поранених бійців. Він зазначив, що самостійне вивчення теорії зробить процес їхньої підготовки зручнішим.

Інші зміни

Раніше Міністерство внутрішніх справ скасувало обмеження на кількість спроб складання практичних іспитів для отримання водійського посвідчення.

Упродовж року після завершення навчання в автошколі та отримання свідоцтва про теоретичну підготовку кандидат має:

  • необмежену кількість спроб для складання теорії;
  • необмежену кількість спроб протягом двох років із дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки для складання практичного іспиту.

Інтервал між складанням теоретичного або практичного іспитів (якщо неуспішно склали) становить не менше ніж 10 днів.

Також ми писали, що у Києві відкрили перші в Україні водійські курси категорії "В" для жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах через війну. У пілотному проєкті "Права розширюють можливості" беруть участь 15 жінок.

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен