USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

СБУ затримала доньку ексмера Полтави Мамая. Вона працювала на партію Путіна

З 30 травня Наталя Веретеннікова перебуває в СІЗО
Дочка Мамая, ексмера Полтави, Наталія
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України затримала доньку колишнього мера Полтави. Слідство з'ясувало, що вона працювала на "виборчий штаб" партії російського диктатора Путіна. Про це йдеться в повідомленні СБУ в Telegram.

Як пишуть ЗМІ, йдеться про Наталю Веретеннікову (прізвище за батьком – Мамай). Вона є донькою колишнього мера Полтави, якого у 2023-му звільнили з посади за вироком Вищого антикорупційного суду.

За даними СБУ, фігурантка співпрацювала з країною-агресоркою під час російських псевдовиборів у 2022-му і 2023 роках.

Зазначається, що підозрювана володіє в Санкт-Петербурзі рекламним агентством, яке брало участь у PR-кампанії путінської партії "Єдина Росія".

Зокрема, напередодні "єдиного дня голосування" фігурантка розпорядилася задіяти сотні рекламних стендів і бордів своєї фірми для поширення прокремлівської агітації, заявляють правоохоронці.

Служба безпеки України наголошує, що, проживаючи в Києві, жінка дистанційно керувала рекламним бізнесом у РФ і отримувала від нього мільйонні дивіденди.

Під час обшуків за місцем проживання та в київських офісах затриманої було виявлено комп'ютерну техніку, мобільні телефони та фінансову звітність щодо співпраці з Росією.

Фігурантці повідомили про підозру в колабораційній діяльності, також на все її майно накладено арешт на загальну суму понад 270 мільйонів гривень: зокрема на три квартири в Києві, мінівен і частки в статутних капіталах двох українських компаній.

Зараз вона перебуває під вартою, їй загрожує до 12 років в'язниці. Водночас полтавські ЗМІ стверджують, що рішення суду було винесено ще 30 травня.

36-річна Наталя Веретенникова – рідна дочка Олександра Мамая. Чинне прізвище Веретенникова – від другого шлюбу. Її перший чоловік Богдан Кириченко раптово помер у червні 2014 року.

За даними видання "Полтавщина", Богдан Кириченко займався рекламним бізнесом і відкрив компанії "Ліфтінфо" в Києві, Москві та Санкт-Петербурзі. Спеціалізацією компаній було розміщення рекламних банерів у ліфтах.

"Ліфтінфо МСК" зупинила роботу в березні 2020 року. Компанію "Ліфтінфо СПБ" було переоформлено на Наталю Веретеннікову та двох її дочок і вона продовжила роботу в країні-агресорці.

Що відомо про справу її батька?

У грудні минулого року Олександру Мамаю повідомили про підозру у незаконному поширенні інформації про дислокацію підрозділів Збройних сил України. Той відкинув звинувачення та назвав підозру політично мотивованою.

За цим обвинуваченням суд призначив йому покарання у виді п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями строком на один рік.

Полтавського міського голову засудили за організацію розтрати понад пів мільйона гривень. Однак, оскільки мер відшкодував завдані збитки, повністю визнав свою провину та щиро кається, суд натомість призначив йому рік іспитового строку.
Читайте також:
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія
Планували захопити будівлю Верховної Ради: СБУ затримала групу Планували захопити будівлю Верховної Ради: СБУ затримала групу "активістів"
Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень
ПАРЄ ухвалила резолюцію про створення спецтрибуналу для Росії ПАРЄ ухвалила резолюцію про створення спецтрибуналу для Росії