USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Справа проти мера Полтави: СБУ вручила підозру, суд не призначив запобіжний захід

Служба безпеки розслідує справу щодо розголошення Мамаєм інформації про формування у місті нової військової частини
Мамай

Мер Полтави Олександр Мамай

Джерело: відкриті джерела

 

Київський районний суд Полтави відмовив у застосуванні запобіжного заходу проти мера Полтави Олександра Мамая. Засідання відбулося сьогодні, 20 січня. 

Раніше

Наприкінці грудня співробітники СБУ вручили меру Полтави Олександру Мамаю підозру у поширенні інформації про українських військових, повідомляють у пресслужбі відомства.

Йдеться про слідчі дії в рамках ст. 114-2 Кримінального кодексу ("Несанкціоноване розповсюдження інформації про переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну або про розміщення ЗСУ").

"За даними слідства, фігурант поширив дані, які не розміщувалися у відкритому доступі ні Генеральним штабом ЗСУ, ні Міноборони, ні іншими уповноваженими державними органами", – зазначають у відомстві.

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 12 років.

Місцеве видання "Полтавщина" написало, що Служба безпеки України розслідує справу щодо розголошення Мамаєм 15 грудня інформації про формування у Полтаві нової військової частини із зазначенням адреси штабу.

 

 

 

Читайте також:
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть
У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень