USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Мера Полтави засудили за розтрату 570 тисяч гривень: Розповідаємо, як Мамай платив своїм хатнім робітницям бюджетними грошима

На суді мер повністю визнав свою провину
Олександр Мамай
Джерело: Суспільне
Полтавського міського голову Олександра Мамая засудили за організацію розтрати понад пів мільйона гривень. Оскільки він визнав провину та відшкодував збитки, йому призначили рік іспитового строку, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Так, колегія суддів ВАКС затвердила угоду про визнання винуватості між Мамаєм та прокурором САП.

За даними слідства, Мамай у змові з директором та бухгалтером комунальної організації "Інститут розвитку міста" влаштував на роботу двох людей, які фактично не виконували роботу на підприємстві, а вели домашнє господарство мера.

Для виплати їм зарплати службовці вносили до табелів обліку використання робочого часу недостовірні відомості, що зрештою призвело до завдання місцевому бюджету понад 570 тисяч гривень збитків.

Що сказав Мамай на суді

На засіданні Мамай визнав, що просив "влаштувати" двох жінок, які фактично виконували роботу домогосподарок, на початку січня 2021 року.

Так, суд за угодою визнав Мамая винуватим в організації розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Як покарають мера 

За цим обвинуваченням суд призначив йому покарання у виді п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями строком на один рік. Однак, оскільки мер відшкодував завдані збитки, повністю визнав свою провину та щиро кається, суд натомість призначив йому рік іспитового строку.

Новини за темою: У Чернігові замість відстороненого Атрошенка призначили тимчасового мера

За умовами угоди Мамай також має перерахувати 2 мільйони гривень у Фонд United24 "Армію дронів".

Інші обвинувачені – два виконавці та два пособники у розтраті коштів – також визнали свою провину та уклали угоди з прокурором. Їм призначено п'ять років позбавлення волі з іспитовим строком один рік та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями строком на один рік.  

Раніше

У грудні Олександру Мамаю повідомили про підозру у незаконному поширенні інформації про дислокацію підрозділів Збройних сил України. Той відкинув звинувачення та назвав підозру політично мотивованою.

Читайте також:
В Україні покажуть не зовсім класичну п'єсу Котляревського: Виставу В Україні покажуть не зовсім класичну п'єсу Котляревського: Виставу "Наталка Полтавка.doc" зібрали з історії реальних героїв
Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території
У Полтаві вперше на базі вишу діє У Полтаві вперше на базі вишу діє "зелена кімната". У чому її унікальність?
В полтавських школах дітей навчатимуть керувати дронами В полтавських школах дітей навчатимуть керувати дронами