USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

СБУ ліквідувала три нові схеми для ухилянтів: Серед затриманих – керівник районного військкомату

Ділки за гроші пропонували потенційним призовникам виїхати до ЄС на підставі підроблених документів
СБУ ліквідувала три нові схеми для ухилянтів
СБУ ліквідувала три нові схеми для ухилянтів
Джерело: СБУ

Правоохоронці заблокували ще три канали незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У різних регіонах України затримали організаторів нелегальних трафіків, серед яких є і очільник одного з районних військкоматів. Про це поінформували в Службі безпеки України.

Ділки за гроші пропонували потенційним призовникам виїхати до Євросоюзу на підставі підроблених документів і таким чином уникнути мобілізації. Вартість таких "послуг" оцінювали від 5 до 12 тисяч доларів, залежно від регіону, терміновості втечі та "об’єму гаманця" у клієнта.

Львівщина

На Львівщині військова контррозвідка СБУ затримала керівника одного з районних військкоматів, який переправляв ухилянтів за кордон як перевізників гуманітарних вантажів для ЗСУ.

"Використовуючи власні зв’язки, посадовець вносив персональні дані військовозобов’язаних до інформаційної системи "Шлях" як професійних водіїв міжнародних рейсів", – розповіли у спецслужбі.

Одеса

Ще одну "схему" організував місцевий житель, який продавав ухилянтам висновки військово-лікарської комісії про фейкову непридатність до служби за станом здоров’я.

"Для виготовлення фальшивок ділок використовував спільників у військкоматі та серед посадовців ВЛК", – йдеться у повідомленні.

Дніпро

У Дніпрі правоохоронці викрили трьох учасників злочинної групи, які продавали ухилянтам підроблені довідки про непридатність до служби за станом здоров’я.

"Для виготовлення фальшивок ділки використовували власні зв’язки в одному з місцевих військкоматів обласного центру", – розповіли в Службі безпеки.

Зазначається, що за всіма викритими фактами триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Зловмисникам загрожує до дев'яти років тюрми з конфіскацією майна.

Новини за темою: Буковинці налагодили схему переправлення ухилянтів до Молдови. Їх щомісячний прибуток сягав 100 тис. доларів

Раніше ми писали, що українські правоохоронці нейтралізували злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Одещини. Зловмисники видавали себе за посадовців СБУ та військкомату і "вибивали" гроші з потенційних призовників.

Читайте також:
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Зеленський підписав закон Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Зеленський підписав закон
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів