USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

СБУ ліквідувала масштабну мережу конвертаційних центрів, які переправляли гроші між РФ і Україною

Через кожний чорний обмінник щомісяця проходило понад мільйон доларів
Ліквідація конвертаційних центрів_6
Джерело: Telegram СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки України спільно з БЕБ заблокували масштабний канал обігу коштів між РФ та Україною, який функціонував за допомогою криптовалютних технологій і заборонених російських платіжних систем. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Деталі схеми

Слідчі встановили, що чорні обмінники функціонували у чотирьох регіонах – Києві, Харкові, Рівному та Сумах. Через кожен з них щомісяця проходило понад мільйон доларів.

Ділки користувалися підсанкційними російськими системами переказів Юmoney, Webmoney та криптовалютою.

Вони надавали послуги виводу з території РФ російського рубля через його конвертування в криптовалюту та обготівковування в гривню.

Основними клієнтами зловмисників були хакери та представники комерційних структур, які проводили тіньові товаро-обмінні та фінансові операції з країною-агресором.

Під час обшуків за адресами проживання і роботи зловмисників виявлено:

▪ майже 60 млн у гривневому еквіваленті;

▪ обладнання, яке ділки використовували у незаконній діяльності.

Одному з учасників оборудки повідомлено про підозру за ст. 200 Кримінального кодексу України (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення).

Нагадаємо, ми писали, що СБУ разом з БЕБ викрила у Києві масштабну схему незаконної легалізації грошей, одержаних тіньовим гральним бізнесом. За даними слідства, за рік після початку повномасштабного вторгнення РФ зловмисники відмили майже 5 млрд гривень.

Читайте також:
Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова
СБУ затримала Жана Новосельцева, який виступав проти мобілізації СБУ затримала Жана Новосельцева, який виступав проти мобілізації
На Одещині голова селищної ради організував розкрадання 2,4 млн грн, призначених на ліквідацію російських обстрілів На Одещині голова селищної ради організував розкрадання 2,4 млн грн, призначених на ліквідацію російських обстрілів
Суд арештував майно довіреної особи Януковича - маєток, квартири, рахунки в банку Суд арештував майно довіреної особи Януковича - маєток, квартири, рахунки в банку