USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

СБУ ліквідувала масштабну мережу конвертаційних центрів, які переправляли гроші між РФ і Україною

Через кожний чорний обмінник щомісяця проходило понад мільйон доларів
Ліквідація конвертаційних центрів_6
Джерело: Telegram СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки України спільно з БЕБ заблокували масштабний канал обігу коштів між РФ та Україною, який функціонував за допомогою криптовалютних технологій і заборонених російських платіжних систем. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Деталі схеми

Слідчі встановили, що чорні обмінники функціонували у чотирьох регіонах – Києві, Харкові, Рівному та Сумах. Через кожен з них щомісяця проходило понад мільйон доларів.

Ділки користувалися підсанкційними російськими системами переказів Юmoney, Webmoney та криптовалютою.

Вони надавали послуги виводу з території РФ російського рубля через його конвертування в криптовалюту та обготівковування в гривню.

Основними клієнтами зловмисників були хакери та представники комерційних структур, які проводили тіньові товаро-обмінні та фінансові операції з країною-агресором.

Під час обшуків за адресами проживання і роботи зловмисників виявлено:

▪ майже 60 млн у гривневому еквіваленті;

▪ обладнання, яке ділки використовували у незаконній діяльності.

Одному з учасників оборудки повідомлено про підозру за ст. 200 Кримінального кодексу України (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення).

Нагадаємо, ми писали, що СБУ разом з БЕБ викрила у Києві масштабну схему незаконної легалізації грошей, одержаних тіньовим гральним бізнесом. За даними слідства, за рік після початку повномасштабного вторгнення РФ зловмисники відмили майже 5 млрд гривень.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали