USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 5 8 0 0 (+1530)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

У ДПСУ повідомили, скільки людей загинуло під час спроб незаконно перетнути кордон

Найбільше таких випадків траплялося на річках
Тиса
Річка Тиса
Джерело: відкриті джерела

Станом на сьогодні щонайменше 40 людей загинуло під час спроб незаконно перетнути кордон. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко під час брифінгу.

За його словами, більшість таких випадків траплялося на річках.

"Фактично люди тонули, не оцінивши свої сили. Деякі річки є досить підступні, маючи коріння дерев, які людина не бачить, куди її може затягнути", – сказав він.

Також є випадки, коли люди блукали по важкодоступних гірських місцевостях, не знаючи їх.

Ухилянти тікають через Тису

Нагадаємо, популярним в Україні способом ухилення від мобілізації є перетнути кордон через річку Тису. 

Проте Тиса – це досить підступна річка. Вона має стрімку течію, там є і коріння дерев, і місця, куди може затягувати течія.

За перепливання Тиси чоловіки можуть платити від 2,5 до 5 тисяч доларів США. Однак провідники ніколи не повідомляють ухилянтам про ризики.

Раніше міністр МВС Ігор Клименко розповів, що десятки людей щоденно намагаються незаконно перетнути український кордон у напрямку країн Євросоюзу, зокрема через ліси та річку Тису.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів