USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Розвідка дала прогноз щодо війни у 2023 році: Яких змін чекати

Росія у 2023 році підведе війська до кордонів і намагатиметься захопити Донецьку область
ГУР
Джерело: відкриті джерела

РФ у 2023 році буде підтягувати свої резерви до кордонів України і вводити нові підрозділи. Агресор поставить перед собою за мету захоплення Донецької області та утримання захоплених територій. Про це в ефірі телемарафону заявив представник ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

Він розповів, що Київ спостерігає завершення етапів батальйонних і ротних навчань російських військ. До початку 2023 року окупанти будуть готові застосовувати сили на полі бою.

"Що ми очікуємо? По-перше – це підтягування резервів російських військ до наших кордонів. Введення на нашу територію нових підрозділів і введення частини підрозділів територіальних військ. І це ми вже спостерігаємо в Херсонській області. Це продовження наступальних дій за окремими напрямками та основними цілями", – зазначив Скібіцький.

Крім того, як вважає представник ГУР, російські окупанти цього року зосередяться на спробі повного захоплення Донецької області та утримання окупованих територій.

"Метою ворога все ж буде повне захоплення Донецької області та утримання тимчасово окупованих територій, які зараз перебувають під контролем РФ. І те, що ми прогнозуємо, – це буде зміна тактики дій Росії на полі бою", – наголосив Вадим Скібіцький.

Нагадаємо, Росія 31 грудня запустила ракети по території України. У містах для безпеки вимикали світло. Зафіксовано прильоти в Києві, Хмельницькому, Миколаєві та Запоріжжі.

Пізніше в російському Міноборони заявили, що обстріляли готель у Києві через виробництво там безпілотників. 

"31 грудня 2022 року Збройними силами Російської Федерації завдано удару високоточною зброєю великої дальності повітряного базування по об'єктах оборонно-промислового комплексу України, задіяних у виготовленні ударних безпілотних літальних апаратів, що застосовуються для здійснення терористичних атак проти Російської Федерації", – йдеться у заяві.

Читайте також:
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів