USD
НБУ
41.19
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.43
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 6 1 6 3 0 (+1160)
USD
НБУ
41.19
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.43
Готівка
45.90

Російський тральщик "Александр Обухов" зненацька "захлинувся": Ремонт буде складним та дороговартісним

Це вже другий знешкоджений корабель Балтійського флоту ЗС РФ за останні пів року
Тральщик Алєксандр Обухов
Тральщик "Алєксандр Обухов"
Джерело: відкриті джерела

Внаслідок успішної операції Головного управління розвідки Міноборони України виведено з ладу тральщик Балтійського флоту ЗС РФ "Александр Обухов". Про це інформує пресслужба розвідки.

"Корабель, який базувався у місті Балтійськ та мав виходити на бойове чергування, зазнав важких пошкоджень – через загадкову появу отвору у газоході до двигуна потрапила вода: "Обухов" захлинувся", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в кораблі пошкоджено двигун М-503, який є доволі дефіцитним. Ремонт ключової установки технічно складний та дороговартісний, додають в розвідці.

"Цікаво, що виведений з ладу ворожий корабель зовсім нещодавно (у липні цього року) проходив ремонтні роботи у місті Санкт-Петербург", – додали в ГУР.

"Александр Обухов" – це вже другий знешкоджений корабель Балтійського флоту ЗС РФ за останні пів року.

Нагадаємо, Сили оборони України в ніч проти 19 травня знищили морський тральщик Чорноморського флоту РФ проєкту 266-М "Ковровец". 

У березні ЗСУ пошкодили розвідувальний корабель ЧФ РФ "Іван Хурс" – перший серійний і один із двох кораблів проєкту 18280. До завдань корабля входить забезпечення зв'язку та управління флотом, ведення радіорозвідки та радіоелектронної боротьби.

Читайте також:
Допомогли незаконно виїхати з України 27 військовозобов’язаним: Двоє прикордонників ПП Допомогли незаконно виїхати з України 27 військовозобов’язаним: Двоє прикордонників ПП "Краковець" отримали підозри
Окупанти зазнали рекордних втрат у вересні Окупанти зазнали рекордних втрат у вересні
72-га ОМБр імені Чорних Запорожців, яка понад два роки боронить Вугледар, отримала нового комбрига 72-га ОМБр імені Чорних Запорожців, яка понад два роки боронить Вугледар, отримала нового комбрига
У Запорізькій області незабаром почнуть будівництво восьмої підземної школи У Запорізькій області незабаром почнуть будівництво восьмої підземної школи