USD
НБУ
41.19
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.43
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 6 1 6 3 0 (+1160)
USD
НБУ
41.19
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.43
Готівка
45.90

72-га ОМБр імені Чорних Запорожців, яка понад два роки боронить Вугледар, отримала нового комбрига

Далі Чорних Запорожців вестиме в бій полковник Олександр Охріменко
полковник Олександр Охріменко

Полковник Олександр Охріменко

Джерело: 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців

72-га окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців, яка понад два роки боронить Вугледар, отримала нового комбрига – полковника Олександра Охріменка.

"Бої за Бахмут, Павлівку, Вугледар, Микільське, Новомихайлівку, Водяне. Знов Вугледар. Період, який тривав більше двох років. Це час, коли ворог не зламав нас. Це бої, які об'єднали. Це шлях, який ми пройшли під керівництвом Героя України та Народного Героя України полковника Івана Вінніка. Далі Чорних Запорожців вестиме в бій полковник Олександр Охріменко", – зазначили в 72-й ОМБр.

Полковник Олександр Охріменко – хто він

Олександр Охріменко родом з Вінниччини. Участь у боях бере із 2014 року. Був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня, особистою вогнепальною зброєю та низкою відзнак Міністерства оборони України.

У жовтні 2021 року у званні підполковника Охріменко очолив 14-ту окрему механізовану бригаду ім. князя Романа Великого. З початком повномасштабного вторгнення під командуванням Охріменка бригада пройшла бої на Київщині та Житомирщині, Миколаївщині та Донбасі, звільнила від росіян значну частину Харківщини.

Додамо

2 жовтня ЗСУ повідомили про вихід з Вугледара. В Інституті вивчення війни вважають, що захоплення Вугледара навряд чи кардинально змінить хід наступальних операцій на заході Донецької області.

"Далі місто тримати вже було би критично для наших підрозділів. Важко. І ми б понесли більше втрат", – заявив пресофіцер 72-ї ОМБр ЗСУ  ім. Чорних Запорожців Арсеній Приліпка.

Читайте також:
Російський тральщик Російський тральщик "Александр Обухов" зненацька "захлинувся": Ремонт буде складним та дороговартісним
Окупанти зазнали рекордних втрат у вересні Окупанти зазнали рекордних втрат у вересні
У Запорізькій області незабаром почнуть будівництво восьмої підземної школи У Запорізькій області незабаром почнуть будівництво восьмої підземної школи
Росіяни розстріляли трьох українських військовополонених на Донеччині. Бійці Росіяни розстріляли трьох українських військовополонених на Донеччині. Бійці "Азову" взяли в полон одного з окупантів, які чинили звірство