USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

Нацполіція викрила російського бізнесмена, який вивів в офшори понад 250 млн гривень

Триває кримінальна справа, на корпоративні права громадянина РФ накладено арешт
Департамент стратегічних розслідувань Нацполіцїі
Джерело: Нацполіція

Національна поліція України викрила російського бізнесмена, який вивів з України понад 250 мільйонів гривень через підконтрольні фірми в Києві та в офшорах. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції. 

Поліцейські встановили ряд українських компаній – співвласників столичного бізнес-центру, які фактично належать російському бізнесмену. За допомогою цих товариств громадянин Росії налагодив механізм для виведення з України коштів в підконтрольні офшорні компанії. 

Відповідно до запровадженої схеми офшорні компанії фіктивно надавали кредити українським підприємствам, відтак у них виникали боргові зобов’язання перед "кредитором". Надалі це давало підстави в обхід запроваджених заборон щодо проведення розрахунків з РФ та РБ безперешкодно виводи кошти за кордон на підконтрольні фірми.

Прибуток, отриманий в Україні від здачі в оренду площ бізнес-центру, виводився на рахунки офшорних компаній як повернення відсотків за кредитом. Крім того, такий механізм дозволяв уникнути подвійного оподаткування.

Новини за темою: Посадовець ЗСУ зливав ворогу дані про наступальні операції

В результаті таких оборудок сума завданих державі збитків становить щонайменше 27 млн гривень, а загальна сума виведених коштів сягає 250 млн гривень. Ці кошти могли бути використані російським бізнесменом для фінансування власного бізнесу у РФ та сплати податків країні-агресору.

Внаслідок проведених обшуків вилучено фінансово-господарську документацію, договори купівлі-продажу "сміттєвих" цінних паперів та інші документи щодо фіктивних оборудок. Судом накладено арешт на корпоративні права російського бізнесмена, нерухомість та банківські рахунки підконтрольних суб’єктів господарювання.

Також сьогодні СБУ повідомила про підозру керівнику ВАТ "Російські залізниці" за сприяння вторгненню в Україну. Згідно з матеріалами слідства чиновник організував доставку залізничним транспортом російської бронетехніки та особового складу у напрямку державного кордону України та на тимчасово окуповані території нашої держави. 

Теги: РФ
Читайте також:
Литовські компанії експортували до Росії товари військового призначення щонайменше на 130 млн євро, – розслідування Литовські компанії експортували до Росії товари військового призначення щонайменше на 130 млн євро, – розслідування
Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики
Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії