USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Росіянин 20 років ошукував українців, пропонуючи фальшиву валюту

Правоохоронці задокументували п'ять аналогічних злочинів в Запоріжжі, Черкасах, Києві та області
фальшивомонетник Київщина_1
Джерело: МВС

Поліція затримала 50-річного уродженця Росії, який роками "гастролював" Україною і представлявся іноземцем. Шахрай платив валютою, а насправді – фальшивими банкнотами, поінформували в пресслужбі Міністерства внутрішніх справ України.

Правоохоронці розповіли, що чоловік домальовував на сувенірних купюрах потрібні знаки люмінесцентними ручками, які при перевірці підсвічувалися.

"Зловмисника затримали після того, як у селі Софіївська Борщагівка, що на Київщині, він купував сертифікат у масажний салон. Чоловік розраховувався фальшивою євровалютою, решту з якої мав отримати в гривнях. Під час обшуку поліцейські виявили підробні купюри номіналом 200 євро, трафарети, банківські картки, ручки різного кольору з ліхтариками ультрафіолету, сім-картки та інші речові докази", – йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці задокументували ще п'ять аналогічних злочинів в різних містах України: Запоріжжі, Черкасах, Києві.

Зловмиснику повідомили про підозру за фактом виготовлення, зберігання, збуту підроблених грошей.

Новини за темою: Шахраї-іноземці у Дніпрі організували мережу call-центрів і виманили у громадян Чехії 3 млн доларів

До речі, у Львові прокуратура викрила й заблокувала роботу угруповання, яке під виглядом державної допомоги обкрадало українців через фішингові сайти банківських установ. Про це інформувала пресслужба Офісу генерального прокурора.

Так, шахраї викрали з рахунків громадян 6 млн гривень. 

Разом з тим в Україні національна поліція ліквідувала розгалужену злочинну мережу, в якій брали участь 56 фігурантів. Про це йдеться на сайті поліції.

Зловмисники розсилали фішингові посилання для отримання даних про банківські картки українців. Так вони отримали доступ до рахунків більше ніж 10 тисяч громадян і привласнили близько 15 мільйонів гривень. 

Новини за темою: Як внутрішньо переміщеним особам не стати жертвами шахраїв: Роз'яснення

Читайте також:
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі
У Києві та області зафіксували випадки захворювання на гепатит А У Києві та області зафіксували випадки захворювання на гепатит А
У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник
Як не потрапити на гачок. Медіаекспертка назвала найпопулярніші шахрайські схеми у соцмережах Як не потрапити на гачок. Медіаекспертка назвала найпопулярніші шахрайські схеми у соцмережах