USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росіяни вдарили двома ракетами біля готелю у Харкові: Є поранені

Серед поранених є 37-річний журналіст турецького видання
удари по Харкову_3
Ракетний удар по Харкову. 10 січня 2024 р.
Джерело: МВС

Росіяни ввечері 10 січня близько 22:30 обстріляли Харків. Дві ракети поцілили у будівлю готелю в середмісті, наразі відомо про 13 поранених, зазначили в пресслужбі МВС.

За інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, ворог зі сторони Бєлгорода завдав ракетного удару ЗРК С-300 по Київському району міста.

"Пошкоджено готель. Одна ракета потрапила в землю біля фасаду будівлі, друга – в дах будівлі з подальшим частковим руйнуванням задньої частини готелю. Станом на зараз у медзакладах перебуває 10 осіб", – сказав очільник області.

Крім того, серед поранених є 37-річний журналіст турецького видання, громадянин Грузії та громадянка Туреччини, яка теж є працівницею того ЗМІ.

Трьом людям надали допомогу на місці.

"Надзвичайники під час ліквідації наслідків ворожого обстрілу врятували 2 людей та евакуювали 19. Будівля готелю частково пошкоджена, розпочалася пожежа. На парковці горіли автомобілі", – додали правоохоронці.

На місці працюють усі необхідні служби. За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Удари по Харкову

Нагадаємо, російські війська ввечері 30 грудня обстріляли Харків. Зокрема, удару зазнала центральна частина міста та Індустріальний район, постраждало 20 людей, минулося без загиблих, повідомляла місцева влада.

Загалом окупанти завдали більш ніж шість ударів по місту – є пошкодження цивільної інфраструктури та серйозні руйнування, також здійнялася пожежа.

Також в обласній прокуратурі розповіли, що внаслідок обстрілу частково зруйнований готельний комплекс Kharkiv Palace.

Широкомасштабний наступ окупантів на Харківщині: Українська сторона заперечує дані The Telegraph

Днями британське видання The Telegraph опублікувало матеріал, в якому йдеться про те, що у Збройних силах України готуються до нового наступу Росії на Харківщині. 

За інформацією ЗМІ, з посиланням на джерело, близьке до ЗСУ, масовані російські удари по Харкову та населених пунктах навколо нього варто розглядати як частину підготовки російських окупаційних військ до широкомасштабного наступу. 

Джерело медіа додавало, що після 6–7 січня (дати святкування Різдва у РФ, – ред.), ймовірно, розпочнеться новий "наземний наступ Росії у Харківській області". Називали й можливу дату початку наземного наступу – 15 січня.

Начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо, коментуючи вищезазначену інформацію The Telegraph, назвав її "маячнею". За його словами, журналісти "все перекрутили" і в матеріалі немає "нічого нового".

Фітьо заявив, що журналісти посилаються на "якісь незрозумілі підрозділи військової розвідки" і матеріал "не вартий уваги".

Новини за темою: РФ має намір створити "буферну зону" на Харківщині з Бєлгородською областю, щоб не допустити обстрілів, – ISW
Читайте також:
Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму