USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

В ООН відреагували на удар по "Охматдиту": Там визнали, що по лікарні було пряме влучання ракети РФ

Організації вдалося проаналізувати фото- і відеоматеріали з моментом удару
Охматдит _8

Дитяча лікарня "Охматдит" пошкоджена внаслідок російської ракетної атаки 8 липня 

Джерело: UWN

Існує "висока ймовірність", що дитяча клініка "Охматдит" зазнала "прямого влучання" російської ракети. Про це повідомляє Reuters.

Удар по лікарні був частиною серії атак, унаслідок яких загинула щонайменше 41 людина по всій Україні, включно з дітьми. Водночас у Кремлі вирішили знайти виправдання своєму терористичному акту – поширюють інфокампанію, що по лікарні "вдарила ракета ППО", а не Росія.

"Аналіз відеоматеріалів та оцінка, проведена на місці інциденту, вказують на високу вірогідність того, що дитяча лікарня пошкоджена від прямого влучання, а не зазнала ушкоджень унаслідок перехопленої системи озброєння", – заявила на пресбрифінгу в Женеві за допомогою відеозв'язку з Києвом Даніель Белл, голова Моніторінгової місії ООН з прав людини в Україні.

Удар по "Охматдиту"

8 липня російські терористи вдарили крилатою ракетою Х-101 по дитячій лікарні.

Унаслідок російської атаки на території "Охматдиту" двоє людей загинули, по медичну допомогу звернулося 32 поранених. Госпіталізовано з травмами вісім дітей.

Forbes зазначає, що на цю вчорашню атаку окупанти витратили більше ніж 250 млн доларів. 

Тим часом пропагандисти розгорнули інформаційну кампанію і вигадують різні версії, щоб зняти із себе відповідальність за вбивства цивільних, серед яких були діти.

Лікарню відбудують

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що держава повністю відбудує "Охматдит". Роботи починаються вже зараз. Для цього з резервного фонду сьогодні вже спрямували 100 млн гривень. Згодом будуть додаткові фінансування.

Проте у найкоротші терміни мають знайти локацію для переїзду лікарів та маленьких пацієнтів зі зруйнованих та пошкоджених корпусів. Частина таких пацієнтів буде розміщена в Київській обласній клінічній лікарні №1 та №2. 

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС