USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Удар по Україні 8 липня: Кількість жертв продовжує зростати, а СБУ знайшла нові докази щодо обстрілу "Охматдиту"

У столиці кількість загиблих уже перевищила три десятки осіб
Охматдит _10

Дитяча лікарня "Охматдит" пошкоджена внаслідок російської ракетної атаки 8 липня 

Джерело: UWN

Протягом другого дня після масованої ракетної атаки РФ на Україну рятувальники завершили розбирати завали в "Охматдиті", а Служба безпеки України знайшла нові докази того, що по дитячій лікарні прилетіла саме російська крилата ракета Х-101.

Удар по Києву

Після полудня військова адміністрація міста оновила дані щодо ситуації з наслідками вчорашнього обстрілу. Там заявили, що в столиці через удар загинула 31 людина, ще 117 людей поранено.

Сьогодні рятувальники знайшли тіло ще однієї жінки під завалами житлового будинку на Сирці. Таким чином кількість жертв у цьому будинку вже становить 11 осіб.

Джерело: МВС

Атака на "Охматдит"

Тим часом у Києві завершили аварійно-рятувальні роботи на території "Охматдиту". Унаслідок російської атаки на території "Охматдиту" двоє людей загинули, по медичну допомогу звернулося 32 поранених. Госпіталізовано з травмами вісім дітей.

СБУ зі свого боку заявляє про отримання нових доказів, які підтверджують, що Росія вдарила по лікарні "Охматдит" ракетою Х-101.

Слідство також уже виявило:

▪️ уламок механізму розкриття крил ракети Х-101;
▪️ уламок блоку постановки перешкод ракети Х-101;
▪️ середню частину корпусу крилатої ракети Х-101 (на фото під завалами);
▪️ обтічник хвостового відсіку та уламок гідроблока крилатої ракети Х-101;
▪️ уламки кожуха двигуна крилатої ракети Х-101 з відображенням інвентарного (внутрішній бік) і серійного номерів (зовнішній бік), фото яких ми офіційно публікували вчора.

Також у Службі безпеки зазначають, що про цілеспрямований удар росіян свідчить і аналіз даних траєкторії польоту, характер завданих ушкоджень, а також велика кількість фото- та відеоматеріалу.

Кривий Ріг

Увечері 8 липня у Кривому Розі завершилися пошуково-рятувальні роботи на місці ракетного удару, завданого російськими військами.

Згідно з останніми даними, внаслідок атаки загинуло 10 людей, ще 47 дістали поранення.

Олександр Вілкул, голова Ради оборони Кривого Рогу, повідомив, що станом на ранок 9 липня в лікарнях міста залишаються 29 постраждалих унаслідок ракетного удару. Один пацієнт перебуває у вкрай важкому стані, семеро – у важкому.

Нагадаємо, вчора російська армія завдала одного з найруйнівніших ударів по Україні. Ворог атакував 38 ракетами різного типу, проте Силам ППО вдалося збити 30 з них.

Колишній речник Повітряних сил України Юрій Ігнат відзначив, що під час удару крилаті ракети летіли на надмалих висотах. Бойова робота по них велася подекуди на висоті до пів сотні метрів.

Внаслідок підступної атаки Україна зібрала екстрене засідання Радбезу ООН. А Зеленський вперше за час війни подякував тим, хто зняв цей удар на відео (ракетні удари та роботу ППО, а також переміщення військової техніки знімати та публікувати суворо заборонено). Ймовірно, це був виняток, який зміг довести прямий удар російської ракети по дитячій лікарні.

Зазначимо, сьогодні аналітики ISW писали, що Росія не знайшла нічого іншого, як відхреститися від удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Пропагандисти розгорнули інформаційну кампанію і вигадують різні версії, щоб зняти із себе відповідальність за вбивства цивільних, серед яких були діти.

 
Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС