USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Росіяни риють окопи в Курській області через швидке просування ЗСУ, – ISW

Українські операції в Курській області "створюють відчутний вплив на оборону, логістику та безпеку в Росії"
Захоплені Україною території в Курській області
Захоплені Україною території в Курській області станом на ранок 15 серпня
Джерело: Institute for the Study of War (ISW)

Українські воїни мають значні територіальні успіхи на території Росії. 13 та 14 серпня ЗСУ просунулися у Курській області. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема зазначається, що 13 серпня українські сили діяли у східній частині села Журавлі Курської області та мали просування.

14 серпня українські ЗМІ потрапили у Суджу.

"Це свідчить про те, що Україна контролює принаймні частину міста та, можливо, його околиці", – кажуть аналітики.

Також 14 серпня російські джерела заявили, що ЗСУ почали діяти в районі Гірі та Білиці.

Експерти вважають, що українські операції в Курській області "створюють відчутний вплив на оборону, логістику та безпеку в Росії". Адже росіяни масово риють окопи та протитанкові рови на південний захід від Льгова вздовж траси E38 Льгов – Рильськ – Глухів. Також нещодавно появились польові укріплення біля траси 38K-024 на південь від Льгова.

"Ці нові укріплення розташовані приблизно за 17 км на північ від найдальшої заявленої межі українського просування в Курській області, що свідчить про те, що російські сили стурбовані можливим продовженням і швидким механізованим просуванням українців на північ у Курській області. Росіяни особливо стурбовані головними магістралями та, ймовірно, намагаються запобіжно захистити важливі наземні лінії зв’язку, щоб перешкодити українським маневрам, особливо вздовж маршрутів E38 і 38K", – додали аналітики.

Операція в Курській області

6 серпня стало відомо, що українська армія увійшла в Курську область. Попередньо відомо, що в операції можуть брати участь близько 10 тисяч українських військових і десятки одиниць важкої техніки.

За декілька днів українським бійцям вдалося просунутися в глиб регіону на кілька десятків кілометрів.

9 серпня з’явилося відео, що ЗСУ контролюють місто Суджа, де розташована газорозподільна станція, через яку Росія прокачує газ до Європи.

Українська влада наступ на Курську область не коментує.

РосЗМІ станом на ранок 12 серпня повідомляють, що загальна зона бойових дій зараз становить 720 км². У Курській області за день вона зросла на 70 км.

Forbes писав, що ЗСУ на довгий термін захопили Курську область та планують знищити авіабазу Халіно.

12 серпня президент Зеленський офіційно підтвердив, що операцію в Курській області проводить Україна.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції