USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Росіяни не можуть нічого зробити "в лобову": Голова Авдіївської МВА Барабаш розповів про ситуацію в місті

Окупанти намагаються залякати місцевих жителів
Авдіївка Барабаш
Джерело: скріншот

Війська Російської Федерації не можуть нічого зробити "в лобову" з Авдіївкою, тому вони намагаються оточити місто, і це оточення триває з травня 2022 року. Про це в ефірі медіапроєкту Ukraine World News повідомив голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

"Вони не можуть нічого зробити в лобову з Авдіївкою. Нагадаю, спочатку повномасштабної війни так звана Авдіївська промка – її не продавили ні на жоден метр, вона як стояла, так і стоїть, і ті всі десятки, сотні спроб росіян нічим не закінчилися, жодних успіхів для ворога. Тому вони прийняли цю тактику, цю стратегію оточити місто – і це оточення триває з травня місяця 2022 року", – розповів він.

За словами Барабаша, росіяни розуміють, що при прямих боях в них взагалі нічого не вдається і "вони просто розуміють, що їм треба місто стерти з землі, щоб його взагалі і не було". Саме тому і відбувається така кількість ракетних та авіаударів по місту.

Крім того, окупанти намагаються своїми ударами залякати місцевих жителів. 

"Якщо проаналізувати, куди вони б’ють, то видно, що вони б’ють в першу чергу по адмінбудівлях і по будинках, які найближчі до лінії дотику, і по-друге, вони б’ють здебільшого по тім адмінбудівлям, де або волонтерський штаб, або місцевий "урядовий" квартал, це жартома – хоча там немає жодного військового", – додав голова Авдіївської міської військової адміністрації.

Щодо інтернету у місті

За словами Віталія Барабаша, інтернету як такого в місті давно немає. 

"Є одна мобільна вежа, яку ми запускаємо, вона працює певний час і потім зв’язок зникає, на кілька годин зранку ми запустили знову генератор, і зв’язок піднімався".

Щодо евакуації

Офіційно в місті залишається на зараз, 1878 людей – це офіційно.

"Це люди, які отримують гуманітарну допомогу, вони пишуть всі заяви і так ми можемо їх порахувати. Хоча є певна кількість людей, які принципово не ходили ніколи спочатку повномасштабної війни отримувати допомогу і по сей день вони не ходять і не отримують, трохи є таких людей".

Щодо дітей – наразі шестеро дітей ще є в місті.

"Є діти, яких батьки переховують, ховають, і діти, які в нас не обліковані і немає в жодному списку і, на жаль, ми їх знаходимо, умовляємо, вивозимо".

Раніше

Ми писали, що відсьогодні, 27 березня, в'їзд в Авдіївку заборонений волонтерам, журналістам та будь-яким цивільним. Ось чому.

Читайте також:
Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, - Сирський Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, - Сирський
Керівників ТЦК, причетних до мобілізації Керівників ТЦК, причетних до мобілізації "заброньованих", будуть карати, а зменшити черги в ТЦК допоможе лише цифровізація: Федієнко про мобілізацію в Україні
Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ? Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ?
"Зграя" однодумців, яка приходить на поміч усім українцям. Розмова із співзасновником громадської організації Олексієм Юдкевичем