USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росія виробляє втричі більше снарядів, ніж США та Європа можуть надіслати Україні, – CNN

США поставили собі за мету виробляти 100 тисяч артилерійських снарядів на місяць до кінця 2025 року – це менше половини російського щомісячного виробництва
снаряд 122-мм_2
Джерело: Укроборонпром

Росія може виробляти за місяць 250 тисяч артилерійських боєприпасів, або близько трьох мільйонів на рік. Це втричі більше, ніж Сполучені Штати та Європейський Союз можуть надіслати Україні. Про це повідомляє CNN із посиланням на оцінки розвідки НАТО та джерела.

При цьому США та Європа в сукупності здатні виробляти лише близько 1,2 мільйона боєприпасів щорічно для відправки в Україну, повідомив телеканалу високопоставлений представник європейської розвідки.

Як розповів високопосадовець, американські військові поставили за мету виробляти 100 тисяч артилерійських снарядів на місяць до кінця 2025 року – це менше половини щомісячного виробництва Росії. Але навіть ця цифра зараз недосяжна через проблеми з фінансуванням у Конгресі. За словами офіційних осіб, Росія на фронті наразі випускає близько 10 тисяч снарядів на день, тоді як Україна – лише 2 тисячі.

Представник НАТО повідомив, що російські заводи з виробництва снарядів працюють у цілодобовому режимі, робітники змінюються після 12-годинних змін. У російському оборонному секторі зараз працюють близько 3,5 млн осіб у порівнянні з 2–2,5 млн до початку повномасштабної війни.

Крім того, Росія імпортує боєприпаси: Іран минулого року відправив щонайменше 300 тисяч артилерійських снарядів, а Північна Корея – щонайменше 6700 контейнерів з мільйонами снарядів. Як зазначив представник західної розвідки, Росія "вклала в гру все, що має": "Їхня військова машина працює на повну потужність".

Втім, за словами американських та західних чиновників, нарощування військової активності Росії все ще недостатньо для задоволення її потреб. Вони також не очікують, що РФ досягне серйозних успіхів на полі бою в короткостроковій перспективі.

Союзники України зібрали кошти на закупівлю 800 тисяч снарядів для ЗСУ в рамках ініціативи Чехії. Про це повідомив президент країни Петр Павел. За його словами, до чеської ініціативи долучилися вже 18 країн.

Раніше Bloomberg писав, що союзники України виділили майже всі необхідні кошти на 800 тис. снарядів. За інформацією неназваних співрозмовників видання, боєприпаси можуть бути поставлені в Україну протягом кількох тижнів. Точні терміни залежатимуть від контрактів і графіків поставок і можуть бути зрушені.

Нагадаємо, Велика Британія посилить артилерійські резерви України пакетом боєприпасів вартістю 245 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 310 мільйонів доларів США).

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат