USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Захід зібрав потрібну суму на закупівлю 800 тисяч снарядів для України, – президент Чехії

До чеської ініціативи долучилися вже 18 країн
Петр Павел

Президент Чехії Петр Павел

Джерело: відкриті джерела

Союзники України зібрали кошти на закупівлю 800 тисяч снарядів для ЗСУ в рамках ініціативи Чехії. Про це повідомив президент країни Петр Павел, передає Ceske Noviny.

За його словами, до чеської ініціативи долучилися вже 18 країн.

"Станом на сьогоднішній ранок ми зібрали загальну суму для закупівлі всіх боєприпасів, тобто 800 тис. штук", – оголосив глава держави.

Він зазначив, що наступним кроком стане укладення меморандуму з урядом Чехії. Потім із чеської сторони всім країнам-постачальникам буде надіслано інформацію про графік виконання замовлення.

Новини за темою: Мільярдер з Чехії хоче допомогти Україні: Інвестувати сотні мільйонів євро у виробництво боєприпасів

Відповідаючи на запитання журналістів, він не став називати суми, отримані від окремих держав. Говорячи про терміни постачання боєприпасів Україні, чеський лідер пояснив, що вони залежатимуть від "майстерності наших компаній і Міністерства оборони".

Раніше Bloomberg писав, що союзники України виділили майже всі необхідні кошти на 800 тис. снарядів.

За інформацією неназваних співрозмовників видання, боєприпаси можуть бути поставлені в Україну протягом кількох тижнів. Точні терміни залежатимуть від контрактів і графіків поставок і можуть бути зрушені.

Нагадаємо, Велика Британія посилить артилерійські резерви України пакетом боєприпасів вартістю 245 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 310 мільйонів доларів США).

Читайте також:
Петиція про зняття обмежень на передачу американської зброї Петиція про зняття обмежень на передачу американської зброї "Азову" набрала 25 тисяч підписів
Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год
Залужний став послом у Британії: Зеленський звільнив його з військової служби Залужний став послом у Британії: Зеленський звільнив його з військової служби
США готують новий пакет допомоги для України США готують новий пакет допомоги для України