USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 2 2 9 0 (+1260)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Британія збільшить критичні запаси снарядів для ЗСУ, на це виділено 245 млн фунтів

Виділена сума буде витрачена протягом наступного року
Британія

Ілюстративне фото

Джерело: The Associated Press

Велика Британія посилить артилерійські резерви України пакетом боєприпасів вартістю 245 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 310 мільйонів доларів США). Про це повідомляється на сайті британського уряду.

Там зазначено, що цю суму Лондон витратить на наступний рік на закупівлю та активізацію ланцюгів поставок для виробництва терміново необхідних артилерійських боєприпасів для України.

Також у повідомленні зазначається, що Україна особливо відзначилася високоефективним використанням своєї артилерії для ведення контрбатарейного вогню - з використанням безпілотників і радіолокаційних систем, наданих Британією, для швидкого виявлення місць розташування активної російської артилерії та швидкого відкриття вогню у відповідь для її знищення.

"Велика Британія зробить усе можливе, щоб забезпечити Україні можливість продовжувати боротьбу до перемоги", - заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Новини за темою: Rheinmetall планує відкрити новий завод із виробництва боєприпасів в Україні

Також він додав, що допомога від його країни збільшить критичні запаси артилерійських боєприпасів для ЗСУ, "тоді як Королівські ВПС завершують чергове постачання новітніх протитанкових ракет Brimstone".

"Разом ми забезпечимо поразку Путіна і перемогу демократії та міжнародного порядку, заснованого на правилах і українського народу", - наголосив міністр.

Раніше ми писали, що країни Європейського Союзу хочуть зібрати 1,5 мільярда доларів у вигляді екстреного фінансування, щоб забезпечити Україну артилерійськими снарядами.

Нагадаємо, Чехія знайшла за кордоном сотні тисяч артилерійських боєприпасів, які могла б доставити в Україну.

Читайте також:
"Надзвичайно небезпечний момент", - Кемерон про загострення ситуації на Харківщині
Обстановка суттєво загострилася, - Сирський розповів про бої на Харківщині Обстановка суттєво загострилася, - Сирський розповів про бої на Харківщині
Важкі бої у Харківській області: Росіяни зайняли 6 сіл і підійшли до Вовчанська Важкі бої у Харківській області: Росіяни зайняли 6 сіл і підійшли до Вовчанська
Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги