USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15
Втрати орків: 4 8 5 4 3 0 (+1400)
USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15

Союзники України зібрали майже всі кошти на закупівлю 800 тисяч снарядів для ЗСУ, – Bloomberg

Снаряди можуть бути поставлені в Україну протягом кількох тижнів
боєприпаси
Боєприпаси
Джерело: відкриті джерела

Союзники України виділили майже всі необхідні кошти для того, щоб закупити 800 тисяч артилерійських снарядів у рамках ініціативи Чехії. Про це пише Bloomberg.

За інформацією неназваних співрозмовників видання, снаряди можуть бути поставлені в Україну протягом кількох тижнів. Точні терміни залежатимуть від контрактів і графіків поставок і можуть бути зрушені.

Там уточнюють, що Прага виконуватиме роль посередника з країнами, які готові фінансувати купівлю боєприпасів для України.

Як відомо, президент Чехії Петр Павел минулого місяця повідомив, що його країна виявила 800 тисяч артилерійських боєприпасів, які можна придбати для України. Він уточнював, що для цього необхідне фінансування.

Новини за темою: Виробництво боєприпасів у РФ протягом року, імовірно, досягне піку через обмеженість виробничих потужностей, - британська розвідка

Боєприпаси хочуть купити за межами Євросоюзу. Це був запасний план, оскільки блок не виконав свою обіцянку передати українським захисникам мільйон снарядів до березня.

Німеччина, Латвія, Литва, Нідерланди, Данія, Канада та Франція вже підтримали такий план Чехії, а Польща висловила зацікавленість в ініціативі.

Раніше видання Financial Times писало, що країни Європейського Союзу хочуть зібрати 1,5 мільярда доларів у вигляді екстреного фінансування, щоб забезпечити Україну артилерійськими снарядами.

Також повідомлялося, що Велика Британія посилить артилерійські резерви України пакетом боєприпасів вартістю 245 мільйонів фунтів стерлінгів.

Читайте також:
Окупанти, схоже, хочуть створити на Харківщині буферну зону, а не просуватися вглиб, – ISW Окупанти, схоже, хочуть створити на Харківщині буферну зону, а не просуватися вглиб, – ISW
До Києва прибув держсекретар США Ентоні Блінкен. Оновлено До Києва прибув держсекретар США Ентоні Блінкен. Оновлено
Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років
Естонія серйозно розглядає варіант відправки війська на тилові роботи в Україну, – радник президента Естонія серйозно розглядає варіант відправки війська на тилові роботи в Україну, – радник президента