USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

РФ може почати наступ наприкінці літа і є ризик обвалення фронту, – Politico

Військові називають картину на фронті "похмурою"
Окупанти, війська РФ

Російські військові 

Джерело: відкриті джерела

Росія готується розпочати великий наступ наприкінці літа, а можливо, і раніше. У зв'язку з цим військові припускають, що фронт може обвалитися. Про це пише Politico з посиланням на високопоставлених військових, які служили під командуванням генерала Валерія Залужного.

В українській армії, як повідомляє видання, описують картину на фронті як "похмуру".

"У нас не тільки військова криза у нас політична. Росія зараз збирає ресурси і буде готова почати велику атаку приблизно в серпні, а можливо, і раніше. У той час як Україна ухиляється від великого призову", сказав один з офіцерів.

Європа намагається допомогти Україні компенсувати колосальну нестачу артилерійських снарядів. Запропонована Чехією купівля артилерійських боєприпасів могла б допомогти, але цього ще недостатньо.

Новини за темою: Росія не планує наступати на Харків, це ворожа ІПСО, – розвідка

Офіцери зазначають, що їм потрібно ще багато-багато людей. Зараз у країні не вистачає чоловіків на передовій, і це ускладнює проблему недостатньої підтримки Заходу.

"Не вірте галасу про те, що вони просто кидають війська в м'ясорубку на забій. Звичайно, вони теж роблять це, ще більше максимізуючи вплив своєї переваги, але вони також вчаться і вдосконалюються", додав він.

За словами високопоставлених військових, існує великий ризик руйнування лінії фронту там, де російські генерали вирішать зосередити свій наступ.

Ба більше, завдяки значно більшій чисельності та перевазі в КАБах, які ось уже кілька тижнів руйнують українські позиції, Росія, ймовірно, зможе "проникнути на лінію фронту і розбити її на деяких ділянках", заявили військові на умовах анонімності.

"Зараз Україні нічого не може допомогти, тому що немає серйозних технологій, здатних компенсувати ту велику масу військ, яку Росія, ймовірно, кине на нас. У нас немає цих технологій, і на Заході їх теж немає в достатній кількості", сказало Politico одне з високопоставлених військових джерел.

Нагадаємо

Politico не перше західне видання, яке анонсує великий наступ Росії. Раніше The Economist писав, що з початку літа Росія розпочне новий великий наступ, а здатність України стримати його цього разу виглядає "набагато менш впевненою".

Проте голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал США Чарльз Браун вважає, що побоювання щодо імовірного масштабного весняного наступу російських окупантів на Україну можуть бути перебільшеними. 

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону