USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

РФ посилить наступ на початку літа, особливо на Донбасі, – Буданов

Очільник ГУР МОУ не відкидає й українського наступу цього року
Кирило Буданов
Кирило Буданов
Джерело: Telegram СБУ

Наступ російських військ, про який останнім часом не стихають розмови як у військових колах, так і обговореннях західних медіа, очікується наприкінці весни чи на початку літа. За цим усім стратегічним напрямком для ворога є Покровськ, не виключено просування і на Часів Яр Донецької області, розповів в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Глава ГУР каже, що посилення російських наступальних дій очікується наприкінці весни та на початку літа. Особливо сконцентруються окупанти на Донбасі.

"Вороги трохи просунуться у бік Часового Яра. І рухатимуться у напрямку Покровська, стратегічний напрямок Покровськ", – зазначив Буданов.

Однак до початку очікуваного російського наступу значних змін на фронті не буде. А ситуація хоча й досить складна, проте під контролем, вважає глава української розвідки.

Водночас Буданов не відкидає й наступу України цього року. Однак розкривати подробиці керівник ГУР не став, пославшись на відповідальність за цю сферу Генштабу ЗСУ.

Наступ росіян

Російська армія зараз ворог намагається вийти на кордони Донецької області, використовуючи перевагу в повітрі, ракетах і артилерійських боєприпасах. ЗСУ щодня відбивають десятки атак ворога.

Часів Яр залишається під контролем ЗСУ. Спроби противника прорватися в місто були невдалими. Раніше так звані російські воєнкори повідомляли про захід окупантів у Часів Яр.

Крім того, західні ЗМІ писали, що Росія готується розпочати великий наступ наприкінці літа, а можливо, і раніше. У зв'язку з цим військові припускають, що фронт може впасти.

Зокрема, джерела Bloomberg, які близько знайомі з планами Кремля, повідомляли, що Путін має намір піти на ескалацію в Україні та планує війну на виснаження. Диктатор сподівається на зменшення підтримки України з боку країн Заходу.

Раніше й президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню CBS News говорив про новий наступ Росії в Україні, який очікують приблизно наприкінці травня або в червні. Глава держави теж акцентував на тому, що "зараз наша армія потребує максимальної військової допомоги від партнерів, оскільки протистояти добре оснащеній зброєю російській армії дуже важко".

Читайте також:
Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян
Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові "перемоги" до свят, - Плетенчук
РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля
Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, - радник Байдена Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, - радник Байдена