USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Часів Яр - під контролем України, а у ЗСУ є успіхи на Куп'янському та Лиманському напрямках, - Сирський

Особливо напружена обстановка на фронті спостерігається біля Часового Яру та Кліщіївки
Сирський_4
Сирський під час перебування на Бахмутському напрямку
Джерело: Генштаб ЗСУ

Українські війська мають певний тактичний успіх на Куп'янському та Лиманському напрямках. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Telegram.

Водночас головком зазначив, що ворог намагається вийти на кордони Донецької області, використовуючи перевагу в повітрі, ракетах і артилерійських боєприпасах.

За його словами, вдень і вночі окупанти ведуть наступальні дії за підтримки бронетехніки. На окремих напрямках загарбники намагаються вести штурмові дії в пішому порядку, хвилями, від взводу до роти, іноді батальйону.

"Особливо складна обстановка склалася на Бахмутському напрямку в районах на схід від Часового Яру та Кліщіївки; на Авдіївському - в районах Бердичева, Орлівки, Водяного, Первомайського; на Новопавлівському - в районі Новомихайлівки", - повідомив Сирський.

При цьому він підкреслив, що Часів Яр залишається під контролем ЗСУ. Спроби противника прорватися в місто були невдалими. Варто зазначити, що раніше так звані російські воєнкори повідомили про захід окупантів у місто.

Наступ окупантів

Як відомо, російська армія зараз намагається наступати на Донецькому напрямку. Щодня ЗСУ відбивають десятки атак ворога.

У ранковому зведенні аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомили, що російські війська насилу утримують свої позиції в Семенівці та Бердичах через переважаючі можливості українських безпілотників. При цьому окупанти, схоже, активізували свої зусилля на захід від Бахмута щодо захоплення Часового Яру.

Також ворог продовжує обстрілювати прикордонні регіони, зокрема під постійні удари потрапляє Харків, у якому тільки за сьогодні загинуло щонайменше вісім осіб.

Крім того, західні ЗМІ писали, що Росія готується розпочати великий наступ наприкінці літа, а можливо, і раніше. У зв'язку з цим військові припускають, що фронт може впасти.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону