USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Росія надає Ірану кіберзброю в обмін на постачання дронів, – WSJ

Тегеран прагне тіснішої співпраці в галузі кібервійськ
Путін та Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї
Путін та Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї
Джерело: відкриті джерела

Росія допомагає Ірану отримати передові можливості цифрового спостереження, оскільки Тегеран прагне тіснішої співпраці в галузі кібервійськ. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Як зазначили джерела видання, США розглядають військовий альянс між Росією та Іраном як загрозу.

Можливість співпраці в галузі кібервійськ з'явилася після того, як Тегеран, за словами американських та іранських офіційних осіб, продав Росії безпілотники для використання їх проти України, погодився надати Кремлю ракети малої дальності та постачав танкові й артилерійські снаряди на поле бою.

Іран просить за кібердопомогу поряд із запитом на постачання десятка елітних російських бойових гелікоптерів і винищувачів також допомоги в реалізації програми створення ракет дальнього радіусу дії.

Після початку війни Москва передала Тегерану засоби зв'язку і спостереження, підслуховувальні пристрої, пристрої для прихованої зйомки і детектори брехні. Імовірно, відтоді Росія поділилася з Іраном і більш досконалими технологіями, які дають змогу зламувати телефони та інше ПЗ, кажуть джерела видання.

Раніше 

Як повідомив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США, генерал Марк Міллі, Ірану знадобиться лише кілька місяців, щоб створити ядерну зброю, якщо Тегеран наважиться на такий крок. 

Також повідомлялось, що постійне представництво Ірану при ООН анонсувало завершення укладання з Росією контракту про придбання винищувачів четвертого покоління Су-35.

Читайте також:
В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні
Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ