USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Іран заявив про укладання договору з РФ про купівлю Су-35

Коли і скільки винищувачів буде доставлено до Ірану, не розголошується
су-35
Джерело: відкриті джерела

Постійне представництво Ірану при ООН анонсувало завершення укладання з Росією контракту про придбання винищувачів четвертого покоління Су-35. Про це передає IRIB.

Зазначається, що Тегеран завершив підписання контракту на купівлю літаків Су-35 у Росії.

IRIB стверджує, що російський винищувач "є одним із найпотужніших винищувачів четвертого й більше покоління у світі".

Коли і скільки винищувачів буде доставлено до Ірану, не розголошується. Так само невідо про вартість контракту. Також видання зазначає, що Іран вів переговори про закупівлю винищувачів із кількома іншими неназваними країнами.

Раніше ізраїльські ЗМІ, посилаючись на свої дані, вказували, що може йтися про 24 винищувачі. 

Що натомість?

Росія захоплює деяку залишену на полі бою в Україні західну зброю і техніку та передає їх Ірану. Ймовірно Тегеран намагається ці системи переконструювати. Про це повідомляє CNN.Зазначається, що протягом року посадовці НАТО, США та інших країн Заходу зафіксували кілька випадків захоплення російськими окупантами меншого за розміром озброєння, як-от протитанкових комплексів Javelin і зенітно-ракетних Stinger.

Видання зазначає, що РФ багато разів відправляла техніку до Ірану для розбору та аналізу, імовірно, для того, щоб військові спробували створити власну версію цієї зброї. Росія вважає, що продовження таких постачань мотивуватиме Тегеран підтримувати повномасштабну війну проти України й надалі.

"Американські чиновники не вважають, що ця проблема є широкомасштабною або систематичною, а українські військові з початку війни взяли за звичку повідомляти Пентагон про будь-які втрати американської техніки для російських військ", – переповідає CNN слова співрозмовників.

Чи зміг Іран успішно переконструювати зброю США, поки незрозуміло, але "виявився дуже вправним у розробці систем озброєнь на основі американського обладнання, захопленого в минулому". Наприклад, ключову в арсеналі Ірану зброю – протитанкову керовану ракету Toophan – розробили на основі американської ракети BGM-71 TOW у 1970-х роках.

Україна стає "бойовою лабораторією" для випробування іранського озброєння

Україна стає "бойовою лабораторією" для випробування іранського озброєння за межами Близького Сходу. Так вважає неназваний високопосадовець із Міністерства оборони США.

Він зазначив, що у майбутньому Іран може застосовувати тактику, вивчену на основі війни в Україні проти Ізраїлю.

При цьому додав, що Москва готова передати Тегерану передові технології для отримання іранської "смертоносної допомоги".

Читайте також:
Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США Серйозний розкол, який гальмує голосування і викликає кадрові проблеми. Богдан Яременко про кризу Республіканської партії в США
Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару компаній, які досі працюють в РФ
Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації Частину розрізали, а решту віддали Росії. Як після розпаду СРСР Україна лишилася без далекобійних літаків стратегічної авіації
Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні Такого об'єднання ще не було: Демократи і республіканці разом підтримали просування допомоги Україні