USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Роботи на аварійній ділянці синьої гілки київського метро можуть завершити за шість місяців, – Брагінський

Яку суму доведеться витратити на роботи, поки невідомо
Метро
Київський метрополітен
Джерело: Вечірній Київ

Будівельники прогнозують, що зможуть завершити роботи на аварійній ділянці синьої гілки київського метро між станціями "Деміївська" – "Либідська" у зазначений раніше термін – шість місяців. Про це заявив керівник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський в інтерв’ю LB.ua.

"Там дуже складна ділянка – дуже багато мереж, які треба усунути. Більш ніж 120 кабелів "Київпастрансу", "Київсвітла", водоканалу, ДТЕК, "Укртелекому" треба перенести в інші місця й лише після цього працювати. Проаналізувавши весь необхідний фронт робіт, будівельники сказали, що вкладуться в шість місяців", – зазначив Брагінський.

Водночас він не зміг назвати суму, скільки коштуватимуть усі роботи, тому що не закінчена робота по проєкту.

Очільник КП також розповів, що на ділянці від станції "Деміївська" буде розкрито тунель із зовнішньої сторони. Це зроблять для того, щоб зрозуміти, як відбувалося будівництво і які порушення допустили.

Однак він наголосив, що обмежений у наданні інформації, щоб не розголошувати таємниці слідства, тому що відкрито кримінальну справу. Слідство триває і ще висновків немає – чи причина в метробудівцях, які неякісно зробили, чи у проєктувальниках, чи якась інша, пов'язана з діяльністю підприємства.

Брагінський нагадав, що цю ділянку метро запустили в експлуатацію у 2010 році.

"Будували в дуже складних гідрогеологічних умовах. Частина тунелю – від станції "Либідська" – зведена у твердих ґрунтах. А частина – немеханізованим способом, ручною проходкою в заплаві ріки Либідь. Тобто фактично тунель на плавуні. І от на з'єднанні цих двох тунелів пішли тріщини", – зазначив він.

Також, за словами Брагінського, інформація стосовно неправильної експлуатації тунелю є міфом, бо перші тріщини саме на ділянці з'єднання тунелів з'явилися після трьох місяців роботи цієї гілки метрополітену – у березні 2011-го.

Керівник нагадав, що, згідно з державними будівельними нормами, матеріали, які використовують під час будівництва тунелів метро, повинні слугувати не менш як 250 років.

"А тут уже через три місяці отримали тріщини з витоком піску. Тобто це пов'язано або з неправильним проєктуванням, або з неякісним будівництвом", – наголосив він.

За його словами, зараз науковці проводять вишукувальні роботи, а саме – геологію і геодезію та працюють над встановленням причин.

Новини за темою: Тунелі просідають: У Києві готуються до ремонту ще двох станцій метрополітену

Також зазначимо, що, за словами Брагінського, для будівництва метро на Виноградар оберуть нового підрядника, а метро на Троєщину потрібно будувати почергово.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"