USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Для будівництва метро на Виноградар оберуть нового підрядника, а метро на Троєщину потрібно будувати почергово, – Брагінський

Розпочати будівництво метро на Виноградар хочуть вже цього року
Метро
Київський метрополітен
Джерело: Вечірній Київ

Київський метрополітен обиратиме іншого підрядника для будівництва метро на Виноградар, а підрядник, з яким розірвали договір, не зможе брати участь у конкурсі. Розпочати будівництво хочуть вже цього року. Про це розповів керівник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський в інтерв'ю LB.ua.

Метро на Виноградар

Згідно з рішенням суду, підрядник зобов'язаний повернути 218 млн гривень. Наразі судові процеси тривають. 

Новини за темою: Київський метрополітен розірвав договір на будівництво гілки на Виноградар: Що сталося і чи буде нова угода?

За словами Брагінського, судова тяганина почалася після отримання першого висновку аудиторів щодо розміщення генпідрядником на депозиті 1,7 млрд гривень. Нині рішення вже на стадії апеляції. Ще є судові процеси щодо виконання робіт генпідрядником – про надання актів чи повернення авансу. КП розірвало договір, бо строк його дії минув, і зараз іде підготовка до нових торгів. 

"Як на мене, це повинно відбутися так: два місяці на завершення процедури торгів. Місяць на підготовку всіх майданчиків для будівництва. І місяць, щоб розпочати будівництво", – сказав він.

Метро на Троєщину

За словами Брагінського, будівництво метро на Троєщину є дуже важким проєктом і його треба будувати почергово. 

"Щоб починати будівництво метро на Троєщину, на мою думку, треба не брати для реалізації весь проєкт у комплексі. Це дуже важкий проєкт – 18 станцій. Треба починати його будувати почергово", – заявив він.

Також, за словами Брагінського, перша черга будівництва передбачає три станції. Станція "Тараса Шевченка" – перехід на станцію "Подільська", поєднання Оболонської та Теремківської ліній. Потім станція глибокого закладання "Глибочицька" – перехід на "Лук'янівську", поєднання із Сирецько-Печерською лінією.

"Міст ми повинні пройти без зупинок, не робити там станцій", – додав Віктор Брагінський.

Наступною буде станція вже на Троєщині. За словами очільника столичної підземки, її планували зробити на Воскресенці.

Раніше ми повідомляли, що у Київському метро між станціями "Почайна" і "Тараса Шевченка" просідають тунелі, тому міська влада готується до ремонту у 2024 році.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"