USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

РФ вкотре масовано атакувала енергооб'єкти в Україні

З березня це вже шоста масована ракетно-дронова атака проти цивільної енергоінфраструктури
атака росіян_3
Наслідки атаки
Джерело: ДСНС України

У ніч проти 1 червня росіяни масовано вдарили по енергооб’єктах у низці регіонів України. Під атакою опинилися енергооб’єкти в Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Наслідки ударів уточнюють, а енергетики вже працюють над їхньою ліквідацією", – зазначив глава відомства.

Тим часом у пресслужбі ДТЕК додали, що вночі окупанти обстріляли дві ТЕС, серйозно пошкоджено обладнання. Це вже шоста масована атака на теплоелектростанції ДТЕК за 2,5 місяці, додали в компанії.

Аварійно-відновлювальні роботи на енергооб'єктах почнуть з дозволу ДСНС

Разом з тим в "Укренерго" уточнили, що з березня це вже шоста масована ракетно-дронова атака проти цивільної енергоінфраструктури.

"Аварійно-відновлювальні роботи на енергооб'єктах почнуть з дозволу ДСНС", – йдеться в повідомленні.

Інфографіка від "Укренерго"
Джерело: Телеграм-канал "Укренерго"

Також рух Дніпровською ГЕС тимчасово перекрили. За інформацією патрульної поліції Запорізької області, обʼїзд здійснюється через Арковий міст о. Хортиця (вул. Сергія Тюленіна – вул. Січі – вул. Таганська). І через Нові мости та Хортицький район.

Новини за темою: Усі теплові електростанції України пошкоджені або зруйновані

Наслідки атаки

Запоріжжя. За даними глави Запорізької ОВА Івана Федорова, вороги поцілили в один з обʼєктів енергоінфраструктури. Є руйнування: пошкоджені і понад 20 житлових будинків та закладів соціальної сфери. Люди не постраждали.

Вінниччина. Уламки ворожого дрона впали на господарське приміщення лікарні в Могилів-Подільському. Зайнялася пожежа на площі 600 кв. м. Поранених немає, повідомили в пресслужбі ДСНС.

Івано-Франківщина. Рятувальники ліквідували пожежу, спричинену обстрілом на об’єкті критичної інфраструктури. У результаті влучання виникла пожежа площею 400 м кв. Постраждалих немає, зазначили надзвичайники.

Дніпропетровщина. Оборонці неба збили 9 ракет та 10 шахедів. Є й влучання. Ворог атакував енергетичну інфраструктуру регіону, зауважили в Дніпропетровській ОВА.

Кіровоградщина. Тим часом керівник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович підтвердив ураження об’єкта енергетичної інфраструктури у своїй області За попередніми повідомленнями, постраждалих внаслідок удару немає.

Новини за темою: Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО

Повітряні сили збили 35 ракет та 46 ударних БпЛА

Водночас у Повітряних силах відзвітували, що в ніч на 1 червня окупанти завдали потужного ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України.

І застосували ракети повітряного, морського та наземного базування й ударні БпЛА типу Shahed.

"Усього ворог випустив 53 ракети різних типів та 47 ударних дронів. Російські терористи не полишають намірів знищити паливно-енергетичний сектор держави", – заявили в ПС.

Збиті повітряні цілі окупантів
Джерело: Повітряні сили ЗСУ

До речі, в травні міністр Галущенко повідомляв, що масовані атаки окупантів завдали українській енергетиці збитків на понад один мільярд доларів. І після хвилі масованих атак на об’єкти енергетичної інфраструктури протягом останніх місяців ситуація в енергосистемі – досить складна. За словами міністра, основних пошкоджень внаслідок масованих атак зазнали об’єкти теплової та гідрогенерації, а також системи передачі електроенергії.

Читайте також:
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Зима буде непростою, українцям варто готуватися та проводити утеплення в будинках, – Кудрицький прокоментував ймовірні подальші відключення світла Зима буде непростою, українцям варто готуватися та проводити утеплення в будинках, – Кудрицький прокоментував ймовірні подальші відключення світла
Україна не може надійно захистити свою енергетику через нестачу ракет ППО, – ДТЕК Україна не може надійно захистити свою енергетику через нестачу ракет ППО, – ДТЕК
Сміття замість палива: У Києві планують побудувати дві ТЕЦ Сміття замість палива: У Києві планують побудувати дві ТЕЦ