USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Путін планує піти на ескалацію в Україні й готується до війни на виснаження, – джерела

Експерти вважають, що попри все РФ наразі не може захопити такі міста, як Харків та Одеса
Путін

Путін

Джерело: відкриті джерела

Президент РФ Володимир Путін має намір піти на ескалацію в Україні та планує війну на виснаження. Диктатор сподівається на зменшення підтримки України з боку країн Заходу, повідомляють джерела Bloomberg, які близько знайомі з планами Кремля.

Так, представники США кажуть, що не бачать ознак того, що Путін наприкінці минулого року серйозно ставився до пошуку способу припинення бойових дій.

Тим часом керівник московського Центру політичної інформації, який надає консультаційні послуги для адміністрації президента, Олексій Мухін вважає, що російський диктатор збирається піти на ескалацію.

"Мета Путіна – це перемога. І зараз він, скоріше за все, піде на ескалацію", – вважає Мухін.

Джерела додають, що Путін, посиливши обстріл українських міст після так званих виборів, сам заявив, що не зацікавлений давати Україні та її союзникам час на переозброєння. Це за умови, якщо він погодиться на паузу в боях.

"Можливим доказом того, що диктатор планує ескалацію є і безпідставне звинувачення України у теракті в Підмосков’ї. Це викликає припущення, що так Кремль, ймовірно, готує ґрунт для посилення війни. За словами міністра оборони РФ Сергія Шойгу, Росія планує до кінця цього року сформувати дві нові загальновійськові армії, 14 дивізій і 16 бригад. Але попри все РФ наразі не може захопити такі міста, як Харків та Одеса через брак озброєння", – пише видання.

До того ж керівник Центру аналізу стратегій і технологій московського оборонного аналітичного центру Руслан Пухов стверджує, що не вірить у можливе захоплення Харкова. Мовляв, у Кремля не вистачає сил для такого завдання, "а місто занадто велике".

"Для справжнього прориву у цій війні Росії потрібні набагато кращі комунікаційні можливості, більше високоточної зброї і значно більше людей", – зазначив Пухов.

Новини за темою: Росія не планує наступати на Харків, це ворожа ІПСО, – розвідка

Новий наступ Росії влітку

Останнім часом все більше західних ЗМІ пишуть стосовно того, що РФ готується розпочати великий наступ наприкінці літа, а можливо, і раніше. У зв'язку з цим військові припускають, що фронт може обвалитися. В українській армії описують картину на фронті як "похмуру".

"У нас не тільки військова криза – у нас політична. Росія зараз збирає ресурси і буде готова почати велику атаку приблизно в серпні, а можливо, і раніше. У той час як Україна ухиляється від великого призову", – сказав один з офіцерів, який служив під командуванням генерала Валерія Залужного, виданню Politico.

І хоча Європа намагається допомогти Україні компенсувати колосальну нестачу артилерійських снарядів, однак цього ще недостатньо. Офіцери зазначають, що їм потрібно ще багато-багато людей. Зараз в Україні не вистачає чоловіків на передовій, і це ускладнює проблему недостатньої підтримки Заходу.

Також The Economist писав, що з початку літа Росія розпочне новий великий наступ, а здатність України стримати його цього разу виглядає "набагато менш впевненою".

Раніше й президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню CBS News говорив про новий наступ Росії в Україні, який очікують приблизно наприкінці травня або в червні. Глава держави теж акцентував на тому, що "зараз наша армія потребує максимальної військової допомоги від партнерів, оскільки протистояти добре оснащеній зброєю російській армії дуже важко".

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється із запізненням на рік, – Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється із запізненням на рік, – Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"