USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

РФ не задовільняє свої потреби у боєприпасах для війни проти України, – Reuters

Неможливість доступу до західних компонентів підриває здатність Росії виробляти нове озброєння та ремонтувати старе
боєприпаси
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Росія виробляє недостатню кількість боєприпасів, щоб задовольнити свої потреби у війні проти України. Про це пише Reuters із посиланням на західних офіційних осіб.

"Можливості Росії з виробництва боєприпасів усередині країни наразі є недостатніми для задоволення потреб війни проти України", – цитує видання чиновників.

При цьому вони додали, що санкції сильно б'ють по російському військово-промисловому комплексу. Це викликає серйозні затримки та збільшує витрати.

Також джерела зазначили, що неможливість доступу до західних компонентів підриває здатність Росії виробляти нове озброєння та ремонтувати старе.

Незважаючи на проблеми, цілі Путіна залишаються незмінними, застерегли чиновники, сказавши, що вони не вірять, що Росія відмовилася від своїх цілей підкорити Україну.

Водночас видання зазначає, що дефіцит поставок в Україну потрапив у центр уваги через її залежність від підтримки Заходу у вигляді грошей і обладнання, особливо через політичні суперечки у Вашингтоні, які стримують 61 мільярд доларів допомоги США.

Ситуація зі снарядами в Україні

Нагадаємо, Європейський Союз не зможе надати обіцяний мільйон снарядів Україні до терміну, що був обумовлений раніше, – 1 березня 2024 року. До цього часу у країн ЄС набереться лише 600 тисяч боєприпасів.

Збройні сили України зіткнулися з нестачею артилерійських снарядів і були змушені згорнути деякі операції через брак допомоги західних союзників. 

Через затримки у постачанні Україні західної зброї, яка необхідна для протистояння російській агресії, у Міноборони вирішили піти не лише шляхом нарощування власного виробництва боєприпасів як у 155-мм калібрі, так й радянської номенклатури. Також там вбачають можливість компенсування нестачі артилерійського вогню завдяки FPV дронам.

Раніше міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Росія значно перевершує Україну в щоденних артилерійських атаках, вони випускають у 5–10 разів більше снарядів. 

Водночас Нідерланди ухвалили рішення виділити 122 млн євро Україні на боєприпаси, озброєння та кібербезпеку. Зокрема, Амстердам виділяє 87 млн євро на закупівлю артилерійських снарядів для України. Також Нідерланди перерахують 25 млн євро в Міжнародний фонд для України (IFU) для закупівлі озброєння. Крім того, уряд країни виділить ще 10 млн євро на поліпшення кіберзахисту України.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат