USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Умєров заявив про снарядний голод у ЗСУ

Росія значно перевершує Україну в щоденних артилерійських атаках
Боєприпаси
Джерело: відкриті джерела

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Росія значно перевершує Україну в щоденних артилерійських атаках, вони випускають у 5–10 разів більше снарядів. Про це він заявив на відкритті Коаліції артилерії в Парижі, передає Міноборони.

"Дефіцит боєприпасів та снарядний голод – це надзвичайно актуальна проблема, з якою зараз стикаються наші Збройні сили. Нам потрібно разом знайти спосіб вирішити цю проблему. Збільшення артилерійських можливостей України підвищить нашу безпеку. Нашу спільну безпеку. Це дасть нам набагато більше можливостей для стійкого прогресу на полі бою. І це наблизить нашу перемогу", – зазначив глава оборонного відомства.

Він також додав, що військові витрати Кремля встановлюють нові рекорди, тому що російські плани не зупиняться в Україні.

"Але наші можливості теж зросли. І ми маємо результати, які підтверджують це. Україна знищила 20% російського Чорноморського флоту. Ми зруйнували російський контроль над морем і повітряним простором. Ми захистилися від понад 7400 ракет різних видів та понад 3800 "Шахедів". Наприкінці 2023 року українські війська збили п’ять російських літаків за тиждень. А нещодавно ми знищили ворожий радіолокаційний літак А-50", – уточнив Умєров.

Водночас він сказав, що реальність цієї війни така, що Росія значно перевершує нас у щоденних артилерійських атаках. На різних ділянках фронту та етапах бойових дій вони випускали в 5–10 разів більше артилерійських снарядів, ніж українські сили.

Нестачу артилерійських снарядів у ЗСУ покриватимуть FPV дронами

Через затримки у постачанні Україні західної зброї, яка необхідна для протистояння російській агресії, у Міноборони вирішили піти не лише шляхом нарощування власного виробництва боєприпасів як у 155-мм калібрі, так й радянської номенклатури. Також там вбачають можливість компенсування нестачі артилерійського вогню завдяки FPV дронам.

Міністерство оборони України спільно з Мінцифрою спростило процедуру списання БПЛА на фронті. Раніше цей процес займав до пів року часу, адже командування не отримувало актуальну інформацію про кількість дронів та не могло забезпечити бригади безпілотниками відповідно до потреб. Тепер же для цього потрібно буде лише кілька тижнів.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат