USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Захід може надати Україні до березня лише 600 тисяч, а не мільйон снарядів, – Bloomberg

В Україні на фронті проблемою залишається снарядний голод
ЗСУ
Військовий ЗСУ заряджає міномет
Джерело: Володимир Зеленський

Європейський Союз не зможе надати обіцяний мільйон снарядів Україні до терміну, що був обумовлений раніше, 1 березня 2024 року. До цього часу у країн ЄС набереться лише 600 тисяч боєприпасів, передає Bloomberg.

За словами дипломатів, "європейським союзникам не вистачить 1 мільйона набоїв, які вони обіцяли поставити до 1 березня", надавши до цього терміну лише близько 600 тисяч набоїв на тлі постійних затримок виробництва та побоювань щодо виснаження запасів.

"Зустріч міністрів оборони в Брюсселі цього тижня, можливо, спробує підрахувати інші поставки, щоб збільшити загальний обсяг, але все одно не досягне мети – 1 мільйон, яка була встановлена минулого року", – цитує видання слова дипломатів.

Якщо українські війська не матимуть снарядів, щоб продовжувати тиск, Росія може продовжувати стріляти з артилерії, поки її піхота атакує українські позиції.

"Це нечесний бій для українських захисників", – сказала дослідник Rand Corp та офіцер резерву армії США Енн Марі Дейлі.

Нагадаємо, Збройні сили України зіткнулися з нестачею артилерійських снарядів і були змушені згорнути деякі операції через брак допомоги західних союзників. 

Через затримки у постачанні Україні західної зброї, яка необхідна для протистояння російській агресії, у Міноборони вирішили піти не лише шляхом нарощування власного виробництва боєприпасів як у 155-мм калібрі, так й радянської номенклатури. Також там вбачають можливість компенсування нестачі артилерійського вогню завдяки FPV дронам.

Раніше міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Росія значно перевершує Україну в щоденних артилерійських атаках, вони випускають у 5–10 разів більше снарядів. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат