USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

РФ намагатиметься посварити Україну та Польщу, – ексрадник міністра МВС

Окупанти інформаційно використають протести на українсько-польському кордоні
Радник міністра внутрішніх справ України у 2015-2021 роках Володимир Мартиненко
Радник міністра внутрішніх справ України у 2015-2021 роках Володимир Мартиненко
Джерело: скріншот

Польські протестувальники блокують кордон, щоб привернути до себе більше уваги. Про це заявив доктор філософії у галузі права, радник міністра внутрішніх справ України у 2015–2021 роках Володимир Мартиненко в ефірі UWN.

"Якби вони блокували дорогу десь між двома селами, вони б, звичайно, привернути до себе увагу, але набагато менше, ніж вони привертають увагу, коли знаходиться поруч з кордоном. Звичайно, що в Євросоюзі звертали б набагато менше уваги, а так вони піднімають достатньо сильно питання і роблять цілий інформаційний привід, вони біля кордону, блокують кордон з Україною, в якої йде війна", – заявив він.

Мартиненко вважає, що Росія намагатиметься інформаційно роздувати ці протести.

"Чи будуть використовувати, наприклад, наші вороги корисних ідіотів, яких в принципі в достатній кількості скрізь? Так, вони будуть намагатися це робити, вкладаючи в це величезні ресурси. Так, вони будуть намагатися інформаційно це роздувати і витягувати з цього дивіденди для себе. Так, вони будуть намагатися блокувати постачання через Польщу допомоги Україні. Так, вони будуть намагатися посварити нас. Це нам треба розуміти для себе і нам треба розуміти, що русня зробить все від неї залежне, щоб нас посварити. Чи будуть росіяни використовувати когось з ідіотів з польського боку? Звичайно, що будуть. Чи вони там є? Звичайно, є", – додав експерт.

Ексрадник міністра висловив думку, що протестувальникам варто визначитись, чи варто будувати взаємовідносини з РФ. 

Блокування кордону

Польські протестувальники 20 лютого посилили протести на кордоні з Україною. На деяких КПП рух було заблоковано повністю.

Крім того, протестувальники перекрили рух поїздів на ПП "Медика – Шегині" і розсипали зерно, яке вантажний потяг мав доправити до Німеччини транзитом через Польщу.

Міністр сільського господарства та розвитку села Польщі Чеслав Сєкерський звернувся до протестувальників із попередженням про те, що повне блокування кордону може нашкодити самій Польщі.

Також повідомлялося, що Україна незабаром може відчути наслідки польської блокади на автозаправках, оскільки там, на думку директора "Консалтингової групи А-95", може подорожчати газ.

Представники урядів України та Польщі проведуть зустріч для розв'язання питання блокади кордону у Варшаві 28 березня.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям