USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

РФ може планувати великий наступ влітку 2024 року, – Financial Times

Метою наступу може бути повне захоплення Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей
Армія РФ, окупанти, військові
Джерело: відкриті джерела

Росія може планувати великий наступ на фронті в Україні влітку 2024 року. Не виняток повторна спроба захоплення Харкова чи навіть Києва. Про це пише Financial Times.

Видання з посиланням на українських силовиків зазначає, що метою наступу може бути повне захоплення Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Крім того, за словами офіційних осіб, не виключено ще одну спробу захоплення Харкова чи Києва.

За оцінкою американської розвідки, яку журналісти FT дослідили у грудні, кінцева мета російського диктатора Володимира Путіна в Україні залишається незмінною. Кремлівський режим хоче захопити Україну та підпорядкувати народ.

Як йдеться у документі, це пояснює, чому Росія продовжує наступальні операції на сході України на декількох напрямках, особливо в районі Авдіївки, а також біля Лимана та Куп'янська. При цьому один із західних чиновників у коментарі виданню сказав, що перспективи оперативного прориву як з боку РФ, так і з боку України у 2024 році невеликі.

Новини за темою: Війна Росії проти України, є частиною переломного моменту в історії світу, - Байден

Ситуація на фронті станом на 19 січня

В Україні на фронті впродовж доби відбулося 127 бойових зіткнень. Війська агресора не полишають спроб оточити і захопити Авдіївку в Донецькій області.

Загалом ворог завдав 2 ракетних та 81 авіаційний ударів, здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні та багатоквартирні житлові будинки, інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнали Вовчанськ, Миколаївка, Голубівка, Іванівка, Кислівка, Табаївка Харківської області; Серебрянське лісництво, Білогорівка Луганської області; Богданівка, Авдіївка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне Донецької області; Роботине, Оріхів Запорізької області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по п'яти районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному району зосередження особового складу та двох пунктах управління противника.

Новини за темою: Війна РФ проти України увійшла у критичний період, – голова Служби зовнішньої розвідки

Генштаб оновив втрати РФ

Втрати Росії у війні в Україні на ранок п'ятниці, 19 січня, склали 920 окупантів, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 374 520 військових. Крім того, ЗСУ знищили 20 танків, 19 артсистем і 35 ББМ.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 до 19.01.24 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 374 520 (+920) осіб ліквідовано;
  • танків – 6167 (+20) од.;
  • бойових броньованих машин – 11 445 (+35) од.;
  • артилерійських систем – 8854 (+19) од.;
  • РСЗВ – 966 од.;
  • засоби ППО – 654 (+1) од.;
  • літаків – 331 од.;
  • вертольотів – 324 од.;
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 6929 (+4) од.;
  • крилаті ракети – 1818 од.;
  • кораблі/катери – 23 од.;
  • підводні човни – 1 од.;
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 11 831 (+37) од.;
  • спеціальна техніка – 1384 (+4) од.

Нагадаємо, аналітики DeepState вважають, що нас чекає у всіх сенсах важкий 2024 рік. Ворог виправив чимало помилок за цей рік. Ми ж поки відстаємо. Найближчими місяцями багато чого вирішуватиме FPV дрон та методи боротьби з ним. Озвучена головнокомандувачем стратегія завдавати максимальних втрат ворогу є єдиною правильною. Як і збереження життів наших бійців.

При цьому німецьке видання Bild написало, що Бундесвер готується до гібридної російської атаки на східний фланг НАТО. Військовий конфлікт начебто може статися вже в лютому цього року. Натомість у Міністерстві оборони Литви вважають, що наразі немає загрози нападу Росії на НАТО, адже Москва не має ресурсів для відкриття другого фронту. Пріоритет країни-агресора – не програти війну проти України.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат