USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Резніков анонсував кардинальні зміни у армії після закінчення війни. Розповідаємо, що саме зміниться

В армії служитимуть за контрактом
Резніков
Міністр оборони України Олексій Резніков
Джерело: відкриті джерела

В українській армії після закінчення війни відбудуться кардинальні зміни. Їх анонсував в ефірі телемарафону міністр оборони Олексій Резніков.

Він підкреслив, що Україна позбудеться усієї "радянської спадщини", яка була раніше у війську.

Що саме зміниться

Військкомати

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що влада планує на шляху до членства в НАТО перетворити військкомати на сучасні Центри надання адміністративних послуг.

"Ми сьогодні серйозно працюємо над трансформацією. Наша система мобілізації, система резерву, центри комплектації – колишні військкомати – це все радянський спадок. Нам його треба принципово змінювати, робити інший підхід. Максимальна цифровізація. Умовно кажучи, військкомати мають стати ЦНАП (Центр надання адміністративних послуг, – ред.)", – сказав він.

Новини за темою: На Донеччині працівники військкомату за гроші підробляли документи для виїзду за кордон. Справу передали в суд

Контрактна армія

Україна буде створювати професійну армію, в якій воїни служитимуть за контрактом. Тобто, обов'язковий призов, як такий, буде скасований.

Водночас міністр додав, що потрібно буде також створити і реєстр резерву на випадок війни.

"Нам потрібно змінювати підхід, потрібно скасовувати заклик, робити професійну армію, але робити зрозумілий пошаровий реєстр резерву на випадок повномасштабної війни, на випадок вторгнення. Це означає, що головним нашим капіталом є люди і з ними треба працювати", - додав Резніков.

Новини за темою: Скандального одеського військкома звільнили з посади

Цифровізація

За словами міністра оборони, вся українська армія буде максимально цифровізована. Це стосуватиметься і озброєння, і документообороту.

Готуємось до "жесту доброї волі" від окупантів?

Резніков не виключив, що найближчим часом Україна побачить новий "жест доброї волі" від окупантів на Сході та Півдні країни.

Новини за темою: В усіх регіонах України перевірять військкомів. Перші результати очікуються за місяць

"Ми з вами бачили так звані "акти доброї волі" на острові Зміїному, в Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській областях, на правому березі Херсонської області. Я маю надію, що найближчим часом ми побачимо чергові "жести доброї волі" на сході та на півдні України. Росія вже використала всі засоби повномасштабної конвенційної війни. Це і флот, і авіація, і сухопутний компонент. Ворог навіть вдався до тактики масованих ракетних обстрілів цивільного населення, намагаючись знищити критичну інфраструктуру і занурити Україну в блекаут, але це окупантам не вдалося", - додав міністр.

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується