USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Рекламодавці йдуть з соцмережі X: Компанія може втратити до 75 мільйонів доларів доходів

Останні місяці року є найприбутковішими для соціальних мереж, оскільки в цей час бренди проводять святкові акції
Соцмережа X
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Соцмережа X може втратити 75 мільйонів доларів доходу від реклами до кінця цього року. Десятки великих брендів призупиняють свої маркетингові кампанії після підтримки Ілоном Маском антисемітського поста. Про це передає The New York Times.

"Внутрішні документи, з якими ознайомилися в The New York Times цього тижня, свідчать про те, що компанія перебуває в більш складному становищі, ніж було відомо раніше, і що занепокоєння щодо пана Маска та платформи поширилося далеко за межі компаній, включаючи IBM, Apple і Disney, які призупинили свої рекламні кампанії", - йдеться у повідомленні.

За даними видання, такі компанії як Airbnb, Amazon, Coca-Cola і Microsoft або вже припинили розміщувати рекламу в Twitter, або планують це зробити. У списку 100 брендів, які повністю призупинили співпрацю, десятки знаходяться в "зоні ризику". Серед них – технологічні гіганти, мережі швидкого харчування та політичні кампанії.

"Заморожування реклами припадає на останні три місяці року, що традиційно є найсильнішим кварталом компанії соціальних медіа, оскільки бренди проводять святкові акції на такі події, як Чорна п’ятниця та Кіберпонеділок", - додають у виданні.

Автори додають, що з моменту придбання Ілоном Маском Twitter за 44 мільярди доларів минулого року деякі бренди не наважувалися розміщувати рекламу на платформі через стурбованість його поведінкою та рішеннями щодо модерації вмісту, що призвело до зростання агресивного контенту. 

Ліша Андерсон, віце-президентка із цифрового маркетингу та соціальних медіа рекламного агентства Outcast, сказала, що його клієнти поступово перестали витрачати гроші на X після того, як Маск прийшов на посаду та знайшли альтернативи на таких платформах, як LinkedIn і TikTok.

"На сучасному динамічному ринку бренди мають у своєму розпорядженні безліч платформ для точного націлювання на аудиторію. Тому вкрай важливо, щоб розпорядники та власники соціальних платформ проявляли свідомий розсуд у всіх аспектах, будь то їхні особисті переконання чи політичні позиції, оскільки ці рішення неминуче піддадуться громадському контролю", - додала вона.

Антисемітський скандал з Маском

Раніше ми повідомляли, що власник X Ілон Маск ствердно відповів на допис, який звинуватив єврейські громади в пропагуванні "ненависті до білих" і в якому містилися антимігрантські настрої.

Громадська організація лівого спрямування Media Matters for America заявила, що у своєму твіті медіамагнат нібито схвалив антисемітську теорію змови, відому як "білий геноцид". У ній стверджується, що євреї буцімто систематично планують заохочувати імміграцію до країн Заходу, щоб створити демографічні зміни.

У Білому Домі відреагували на інцидент та заявили, що засуджують "пропаганду антисемітської й расистської ненависті".

Водночас олігарх запевнив, що він не антисеміт, і пояснив: його коментарі стосуються "не всіх євреїв, а певних груп". Зокрема, "Ліги проти наклепу" (ADL), на яку раніше погрожував подати до суду за звинувачення платформи Х в антисемітизмі.

Після критики з боку ADL, ця організація все ж відмітила кроки Маска щодо боротьби з ненавистю на платформі. Зокрема, він заявив, що будь-кого, хто використовує такі гасла, як "Від річки до моря", можуть заблокувати на платформі.

Окрім того, Media Matters for America стверджує, що знайшла рекламу, куплену IBM, Apple та іншими компаніями, поруч із публікаціями, у яких є цитати Адольфа Гітлера, схвалення нацистів і заперечення Голокосту. Генеральна директорка соцмережі Лінда Яккаріно запевнила, що Х має "чітку позицію": дискримінацію мають припинити за всіма напрямками.

Новини за темою: Представники ЄС і Британії вимагають у Ілона Маска видалити з Х кадри насильства і дезінформацію про війну в Ізраїлі

 

Читайте також:
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту
Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ