USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Низка компаній припинила рекламні контракти з соцмережею Ілона Маска

Серед компаній - Apple, Disney, телекомунікаційна корпорація Comcast і Warner Brothers Discovery
Ілон Маск
Ілон Маск
Джерело: відкриті джерела

Низка провідних компаній оголосили про призупинення рекламних контрактів з X (раніше Twitter, - ред.) на тлі звинувачень в антисемітизмі власника соцмережі Ілона Маска, а також розміщення рекламних постів поряд з пронацистськими дописами. Про це повідомляє BBC.

Видання пише, що серед компаній, які оголосили про призупинення реклами — Apple, Disney, телекомунікаційна корпорація Comcast і Warner Brothers Discovery.

"Ще рекламні кошти вилучили Європейська комісія, телевізійна мережа Paramount і кіностудія Lionsgate. Apple була найбільшим рекламодавцем платформи - у першому кварталі 2022 року завдяки компанії Х отримала 50 мільйонів доларів прибутків. Напередодні таке ж рішення ухвалив один із найбільших світових виробників комп'ютерів і програмного забезпечення IBM", - йдеться в повідомленні.

Чому так сталося?

Власник X Ілон Маск ствердно відповів на допис, який звинуватив єврейські громади в пропагуванні "ненависті до білих" і в якому містилися антимігрантські настрої.

Громадська організація лівого спрямування Media Matters for America заявила, що у своєму твіті медіамагнат нібито схвалив антисемітську теорію змови, відому як "білий геноцид". У ній стверджується, що євреї буцімто систематично планують заохочувати імміграцію до країн Заходу, щоб створити демографічні зміни.

У Білому Домі відреагували на інцидент та заявили, що засуджують "пропаганду антисемітської й расистської ненависті".

Водночас олігарх запевнив, що він не антисеміт, і пояснив: його коментарі стосуються "не всіх євреїв, а певних груп". Зокрема, "Ліги проти наклепу" (ADL), на яку раніше погрожував подати до суду за звинувачення платформи Х в антисемітизмі.

Новини за темою: Ілон Маск планує перетворити соцмережу X на платіжний сервіс: Що це дасть користувачам?

Після критики з боку ADL, ця організація все ж відмітила кроки Маска щодо боротьби з ненавистю на платформі. Зокрема, він заявив, що будь-кого, хто використовує такі гасла, як "Від річки до моря", можуть заблокувати на платформі.

Окрім того, Media Matters for America стверджує, що знайшла рекламу, куплену IBM, Apple та іншими компаніями, поруч із публікаціями, у яких є цитати Адольфа Гітлера, схвалення нацистів і заперечення Голокосту. Генеральна директорка соцмережі Лінда Яккаріно запевнила, що Х має "чітку позицію": дискримінацію мають припинити за всіма напрямками.

Висловлювання Маска

Глава SpaceX і Tesla, мільярдер Ілон Маск може взяти участь у конференції, присвяченій штучному інтелекту, яка пройде в Росії. Про це повідомляє видання EU Reporter із посиланням на неназвані джерела.

Зазначається, що участь Маска може бути пов’язана з його нещодавнім оголошенням про створення нейромережі Grok від компанії xAI, яка має стати конкурентом ChatGPT. Нейромережу планують інтегрувати в соцмережу X (колишня Twitter), яку Маск купив у жовтні 2022 року. На конференції в Росії також будуть дослідники з Індії та Китаю, стверджує EU Reporter, вона відбудеться 22−24 листопада.

Маск раніше закликав "відновити нормальні відносини" з Росією, виступав за "припинення вогню" в Україні, а також просував наративи країни-агресора про те, що частина окупованих українських територій, за його версією, хоче "бути частиною Росії". Мільярдер вважає, що війна Росії проти України і війна угруповання ХАМАС проти Ізраїлю може перерости в Третю світову війну, а пріоритет Заходу – цього не допустити.

Новини за темою: Представники ЄС і Британії вимагають у Ілона Маска видалити з Х кадри насильства і дезінформацію про війну в Ізраїлі
Читайте також:
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту
Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ