USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Представники ЄС і Британії вимагають у Ілона Маска видалити з Х кадри насильства і дезінформацію про війну в Ізраїлі

За невиконання вимоги Євросоюз може оштрафувати платформу X на суму в розмірі до 6% від доходу компанії
Соцмережа X
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Єврокомісар Тьєррі Бретон і британська міністерка культури Мішель Донелан звернулися до Ілона Маска з проханням видалити з платформи X (колишній Twitter, – ред.) кадри насильства і дезінформацію, повʼязану з війною в Ізраїлі. В іншому випадку компанія X може зіткнутися з дією європейських правил соціальних мереж. Про це пише Politico.

Зазначається, що відтоді, як ХАМАС розпочав свої жорстокі атаки на Ізраїль 7 жовтня, платформа X була заповнена зображеннями, відео та хештегами, які зображують у графічних деталях, як були вбиті сотні ізраїльтян.

Європейський комісар Тьєррі Бретон, який контролює правила блоку про цифрові послуги (DSA), попередив Маска про його зобов’язання згідно з правилами щодо контенту.

Автори зазначають, що якщо Маск не виконає вимоги, платформа X може зіткнутися зі штрафом у розмірі до 6% свого доходу за можливі порушення. 

"Я закликаю вас забезпечити швидку, точну та повну відповідь на цей запит протягом наступних 24 годин", – написав Бретон у в соцмережі X увечері 10 жовтня.

У відповідь на публікацію Бретона Маск попросив його окреслити, як саме його компанія порушила європейські правила публікації контенту.

"Наша політика полягає в тому, щоб усе було відкритим і прозорим", – додав Маск.

У виданні зазначають, що британська міністерка, яка відповідає за окремий збірник правил щодо онлайн-контенту Великої Британії Мішель Донелан також планує зустрітися з деякими медіакомпаніями, зокрема Google, Meta, X, TikTok і Snapchat, щоб нагадати їм про їхні зобов’язання видаляти контент, що містить антисемітизм і екстремізм.

"Ми вживаємо заходів на знак солідарності з Ізраїлем і нашою єврейською громадою", – написала Донелан на платформі X.

Раніше ми писали, що соціальна мережа X (колишній Twitter, – ред.) вийшла з добровільного кодексу практики Європейського Союзу щодо дезінформації. Про це заявив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

Зазначалося, що на початку цього року Twitter Inc. була єдиною великою технологічною платформою, яка не подала повний звіт до Євросоюзу згідно з нормами, яких компанія погодилася дотримуватися до того, як її придбав Ілон Маск у 2022 році.

А в лютому Єврокомісія уточнила, що у звіті компанії бракує даних, а також відсутнє зобов'язання соцмережі надати доступ фактчекерам.

Наприкінці ж вересня в ЄС назвали платформу X Ілона Маска найбільшим засобом поширення російської дезінформації. Додавалося, що наплив російської дезінформації особливо гостро відчувався у Словаччині, де 30 вересня відбувалися вибори.

Тоді ЄС закликав платформи Кремнієвої долини посилити свою пильність у боротьбі з російською "війною ідей".

Згодом з соціальної мережі Х зникла функція, яка дозволяла користувачам поскаржитися на дезінформацію про вибори. Це викликало занепокоєння щодо неправдивої інформації, яка поширюється напередодні голосування в Австралії та США. 

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"