USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Путін вперше з початку війни зустрінеться з олігархами, – Bloomberg

Це буде перша зустріч з початку вторгнення в Україну
Кремль

Кремль. Фото ілюстративне

Джерело: Анадолу

Президент РФ Володимир Путін цього тижня планує зустрітися з найбагатшими бізнесменами країни. Про це пише Bloomberg з посиланням на власні джерела, знайомими з підготовкою заходу.

Повідомляється, що зустріч відбудеться 16 березня в Кремлі у рамках засідання Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП)

Деталі майбутньої зустрічі

Цікаво, що Путін вже понад рік не проводив офіційні зустрічі з олігархами. Минулого року засідання РСПП, на якому повинен був виступати очільник Кремля, було скасоване через початок повномасштабного вторгнення в Україну. 

Цього ж року Путін, за даними видання, після офіційної промови за закритими дверми буде говорити з олігархами про кошти на війну. Адже навіть примусова сплата компаніями 300 мільярдів рублів (3,9 мільярда доларів) додаткових зборів, не покривають дефіциту бюджету, що виник через продовження бойових дій.

"Зустріч 16 березня з провідними членами Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП) відбудеться в той момент, коли уряд, намагаючись покрити зростаючі витрати, оскільки війна вступає в її другий рік, посилює тиск на компанії, щоб сплачувати більше податків", – пише Bloomberg.

Позиція олігархів

За даними видання, олігархи, під час зустрічі, намагатимуться домовитися з очільником Кремля про необхідність лібералізації бізнес-середовища, зокрема, щодо скасування кримінального покарання за деякі економічні злочини, такі, як відмивання грошей.

Також бізнесмени побоюються зростання тиску Кремля на великий бізнес, оскільки війна затягується.

Скільки російські олігархи втратили за час війни з Україною

З 500 найбагатших людей світу, за версією Bloomberg Billionaires Index, 23 були російськими мільярдерами. За рік війни з Україною вони втратили 20% своїх сукупних доходів, або 67 мільярдів доларів. 

Станом на початок війни їх сукупний дохід складав не менше 339 мільярдів доларів.

Найбільше за рік війни втратив власник "Сєвєрсталі" – одного з найбільшого сталевиробників Росії, Олексій Мордашов – 6,7 мільярда доларів (тепер має 19,8 мільярда доларів).

На другому місці – Володимир Лісін – голова правління ПАТ "Новолипецький металургійний комбінат". Він втратив 5,8 млрд доларів (тепер має 20,5 млрд доларів).

На третьому місці – олігарх Роман Абрамович. Його статки зменшилися на 5,6 млрд доларів – до 7,8 млрд доларів.

Джерело: скріншот

Раніше Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про конфіскацію активів чотирьох російських олігархів, зокрема Аркадія Ротенберга, якому належить більша частина активів київського ТРЦ Ocean Plaza. Активи хочуть конфіскувати в Ігоря та Аркадія Ротенбергів, Олександра Скоробогатька та Олександра Пономаренка.

Читайте також:
Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ "Хортиця"
Велика Британія вишле військового аташе РФ за Велика Британія вишле військового аташе РФ за "зловмисну діяльність"
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян Вірменія може заборонити трансляцію російських каналів, – Пашинян