USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Придністров'я звернулося до Росії по "захист" від Молдови: Просить припинити "економічну війну"

Депутати Придністров'я звинуватили Кишинів у тому, що він навмисно блокує переговори з Тирасполем
Придністров'я
Джерело: відкриті джерела

Депутати так званої "Придністровської Молдавської Республіки" ("ПМР") під час сьогоднішнього з'їзду – 28 лютого – звернулись до Росії з проханням про захист в умовах "посилення тиску Молдови". Про це пише NewsMaker.

Зокрема депутати звернулись до Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ), Співдружності Незалежних Держав (СНД), Європейського парламенту, Міжнародного комітету Червоного Хреста і до генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша із закликом "вплинути на керівництво Молдови для повернення до адекватного діалогу і припинити порушення прав і свобод жителів Придністров'я".

Згідно із заявою місцевих депутатів, Молдова нібито розв'язала проти невизнаної "ПМР" "економічну війну". Зокрема вони звинуватили Кишинів у тому, що він навмисно блокує переговори з Тирасполем.

Нагадаємо, в медіа поширилася інформація, що лідер сепаратистів молдовського регіону Придністров’я Володимир Красносельський скликає на 28 лютого "з’їзд депутатів усіх рівнів", на якому планують ухвалити звернення до російського президента Путіна. І хочуть "просити про приєднання до РФ". 

Що кажуть в ГУР МО України про звернення Придністров'я до Росії

Прохання так званої "Придністровської Молдавської Республіки" ("ПМР") до Росії про захист від Молдови не було тим результатом, на який чекав Кремль. Про це у коментарі РБК-Україна заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов. Він нагадав, що чутки про прохання "ПМР" до Росії щодо приєднання не підтвердилися, як про це раніше заявляли в ГУР.

"Сьогодні, враховуючи ситуацію в "ПМР", нічого не сталося. Росія не отримала бажаного результату. У даній ситуації їхні потуги і політичні, і інформаційні - зазнали поразки", - наголосив Юсов.

Представник ГУР зазначив, що активна кампанія дезінформації щодо планів Придністров'я просити російського диктатора Володимира Путіна про приєднання до РФ свідчить про те, що "була зацікавлена сторона".

"Коли ми говоримо про Молдову та Україну, то зрозуміло, хто ця сторона", - додав Юсов.

Він також зазначив, що депутати Придністров'я звернулися і до європейських інститутів. Це було зроблено "у багатовекторному стилі". Така дія сама по собі "красномовний факт", вважає Юсов.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, депутати невизнаного Придністров'я в Молдові не планують звертатися на з’їзді до президента РФ Володимира Путіна щодо прийняття "ПМР" до складу Росії.

Поширювана інформація про наміри так званої "Придністровської Молдавської Республіки" проситися про приєднання до РФ не відповідає дійсності, офіційно підтвердили в ГУР МО України.

Читайте також:
ФСБ вербує українців у Придністров'ї, – спротив ФСБ вербує українців у Придністров'ї, – спротив
Аналітики ISW спрогнозували варіанти дій Кремля у відповідь на заклики Придністров’я Аналітики ISW спрогнозували варіанти дій Кремля у відповідь на заклики Придністров’я
Придністров'я не буде проситися до РФ: Цей фейк розганяють для дестабілізації ситуації, – ГУР Придністров'я не буде проситися до РФ: Цей фейк розганяють для дестабілізації ситуації, – ГУР
Територіальні претензії до України підривають приналежність Румунії до ЄС та НАТО Територіальні претензії до України підривають приналежність Румунії до ЄС та НАТО