USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Придністров'я не буде проситися до РФ: Цей фейк розганяють для дестабілізації ситуації, – ГУР

Напередодні повідомлялося, що депутати "ПМР" звернуться до Путіна з проханням приєднати невизнаний регіон до РФ
Придністров'я
Джерело: відкриті джерела

Поширювана інформація про наміри так званої "Придністровської Молдавської Республіки" проситися про приєднання до РФ не відповідає дійсності, офіційно підтвердили в ГУР МО України.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує – за наявною інформацією, 28 лютого 2024 року депутати невизнаного Придністров’я на своєму з’їзді не планують звертатися до російського диктатора Путіна з проханням увійти до складу РФ", – йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що поширення інформації про начебто такі наміри носить усі ознаки свідомої дезінформаційної кампанії з метою дестабілізації ситуації в регіоні.

Про що йдеться?

Раніше в медіа поширилася інформація, що лідер сепаратистів молдовського регіону Придністров’я Володимир Красносельський скликає на 28 лютого "з’їзд депутатів усіх рівнів", на якому планують ухвалити звернення до російського президента Путіна. І хочуть "просити про приєднання до РФ". Про це заявляв придністровський опозиціонер Геннадій Чорба.

Зокрема, опозиціонер вважає невипадковим те, що з'їзд сепаратистів відбудеться за день до запланованого послання президента Росії до Федеральних зборів.

На його думку, наступного дня, 29 лютого, Путін оголосить про звернення "жителів лівого берега Дністра" Федеральним зборам, які ухвалюватимуть рішення про погодження запиту.

Пізніше представник ГУР Андрій Юсов повідомив, що ця інформація не підтверджується.

Читайте також:
Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, - Макрон Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, - Макрон
Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян
Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові "перемоги" до свят, - Плетенчук
РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля