USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

ФСБ вербує українців у Придністров'ї, – спротив

З українців, що незаконно переткнули кордон, росіяни намагаються витягти інформацію щодо військових об’єктів
Придністров’я
Джерело: відкриті джерела

Представники Федеральної служби безпеки Російської Федерації вербують громадян України, що незаконно перетнули кордон з "Придністровською Молдавською Республікою". Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За даними центру, з українців, що незаконно переткнули кордон, росіяни намагаються витягти інформацію щодо військових об’єктів та облаштування ділянки кордону України з "ПМР".

Також їх схиляють до роботи як позаштатних співробітників та інформаторів на постійній основі, в іншому випадку погрожують повернути назад в Україну.

"Такі ворожі дії вкотре демонструють, що "ПМР" позбавлена суб’єктності і є фактично територією, окупованою ЗС РФ, тому закликаємо українців не відвідувати "республіку" незалежно від законності шляху добирання", – наголосили в ЦНС.

Нагадаємо, в медіа поширилася інформація, що лідер сепаратистів молдовського регіону Придністров’я Володимир Красносельський скликає на 28 лютого "з’їзд депутатів усіх рівнів", на якому планують ухвалити звернення до російського президента Путіна. І хочуть "просити про приєднання до РФ".

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, депутати невизнаного Придністров'я в Молдові не планують звертатися на з’їзді до президента РФ Володимира Путіна щодо прийняття "ПМР" до складу Росії.

Поширювана інформація про наміри так званої "Придністровської Молдавської Республіки" проситися про приєднання до РФ не відповідає дійсності, офіційно підтвердили в ГУР МО України.

Водночас депутати так званої "Придністровської Молдавської Республіки" ("ПМР") під час з'їзду – 28 лютого – звернулись до Росії з проханням про захист в умовах "посилення тиску Молдови". 

Читайте також:
Аналітики ISW спрогнозували варіанти дій Кремля у відповідь на заклики Придністров’я Аналітики ISW спрогнозували варіанти дій Кремля у відповідь на заклики Придністров’я
Придністров'я звернулося до Росії по Придністров'я звернулося до Росії по "захист" від Молдови: Просить припинити "економічну війну"
Придністров'я не буде проситися до РФ: Цей фейк розганяють для дестабілізації ситуації, – ГУР Придністров'я не буде проситися до РФ: Цей фейк розганяють для дестабілізації ситуації, – ГУР
Територіальні претензії до України підривають приналежність Румунії до ЄС та НАТО Територіальні претензії до України підривають приналежність Румунії до ЄС та НАТО