USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Пропагандистка з каналу Соловйова Юлія Вітязєва отримала заочно до 11 років тюрми

Саме колаборантка однією з перших почала виправдовувати росіян у підриві Каховської ГЕС
Вітязєва
Юлія Вітязєва
Джерело: відкриті джерела

За матеріалами Служби безпеки України заочний термін ув’язнення отримала колаборантка Юлія Лозанова (більш відома під псевдонімом Юлія Вітязєва, – ред.), яка переховується від правосуддя в Росії. Про це поінформували в пресслужбі СБУ.

За інформацією слідства, ще у 2015 році Вітязєва переїхала з України до РФ, де розпочала публічно поширювати фейки про суспільно-політичну ситуацію в нашій державі.

З початку повномасштабного вторгнення пропагандистка постійно виступала за підтримку російських загарбників, про що заявляла у численних ефірах на телеканалі "Соловьев Live".

"Колаборантка стала "оглядачкою" окупаційного інформагентства News Front, яке створили у тимчасово окупованому Криму. Саме Лозанова однією з перших почала виправдовувати росіян у підриві Каховської ГЕС. Також регулярно використовує підконтрольні пабліки для збору донатів на потреби окупаційних угруповань РФ, які воюють проти України", – йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав Лозанову винною за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Лозановій призначили заочно 11 років тюрми з конфіскацією майна.

Тривають комплексні заходи для фізичного затримання і притягнення зловмисниці до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Литва взялася за Скабєєву, Красовського і Соловйова

У червні стало відомо, що Генеральна прокуратура Литви розслідує діяльність кремлівських пропагандистів Скабєєвої, Красовського і Соловйова. Про це голова Комітету з національної безпеки і оборони Лаурінас Кащюнас, що звернувся до генпрокурора з проханням розслідувати можливу участь у воєнних злочинах російських пропагандистів, повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Пропагандисти систематично публічно закликають керівництво армії Російської Федерації, солдатів і бійців воєнізованих формувань здійснювати заборонене міжнародним правом поводження з особами і вбивства осіб, що охороняються міжнародним правом в Україні", – написав Кащюнас.

Також нагадав, що пропагандист Соловйов підбурює до скоєння воєнних злочинів і злочинів проти людяності щодо інших європейських держав і народів, у тому числі Литви, Польщі та Німеччини.

Новини за темою: Російському пропагандисту Гаспаряну, який закликав до геноциду українського народу, дали 10 років тюрми

Додамо, Європейський Союз після вторгнення Росії в Україну наклав санкції на російські пропагандистські ЗМІ – RT і Sputnik, які підтримуються державою-агресором. Однак пропагандисти намагаються знаходити способи, щоб оминути ці обмеження. Зокрема, створюють сайти-дзеркала, щоб продовжувати поширювати свою пропаганду. 

"Ми плюємо на ваші санкції", – заявила в коментарі Bloomberg головна редакторка RT та пропагандистка Маргарита Симоньян. 

Нагадаємо, Служба безпеки України зібрала докази державної зради ексведучої телеканалів колишнього нардепа Медведчука Діани Панченко, їй повідомлено про нову підозру. За даними слідства, після роботи на підсанкційних телеканалах Віктора Медведчука вона виїхала до тимчасово окупованого Донецька, щоб продовжити інформаційно-підривну діяльність на користь країни-агресора.

На початку року президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО про застосування персональних санкцій проти 198 діячів культури і медіасфери.

Новини за темою: НАЗК внесло сервіси Yandex до переліку кандидатів на санкції як один з важелів російської пропаганди
Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні