USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Прокремлівській пропагандистці Діані Панченко повідомлено про підозру у державній зраді

Журналістка систематично у своїх соцмережах сприяє збройній агресії РФ проти України
Діана Панченко
Діана Панченко
Джерело: відкриті джерела

Служба Безпеки України зібрала докази державної зради ексведучої телеканалів колишнього нардепа Медведчука Діани Панченко, їй повідомлено про нову підозру. Про це інформує пресслужба СБУ.

Деталі

За даними слідства, після роботи на підсанкційних телеканалах Віктора Медведчука вона виїхала до тимчасово окупованого Донецька, щоб продовжити інформаційно-підривну діяльність на користь країни-агресора.

"З жовтня 2022 року по теперішній час Панченко за вказівкою з Москви сприяє військово-політичному керівництву РФ в підривній діяльності проти України. Зокрема, вона систематично виправдовує збройну агресію РФ проти України, підтримує та пропагує окупацію регіонів нашої держави, а також маніпулятивно висвітлює військово-політичну ситуацію в Україні і закликає наших співгромадян не чинити спротив окупантам", – йдеться у повідомленні.

Матеріали відповідного змісту Панченко систематично викладає на власному Ютуб-каналі. Крім того, пропагандистські "сюжети" та "публікації" Панченко розганяє через мережу прокремлівських Телеграм-каналів.

На підставі нових фактів злочинної діяльності слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Оскільки Панченко переховується від правосуддя, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності.

У січні цього року СБУ повідомила Панченко про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у січні цього року підписав указ про введення в дію рішення РНБО про застосування персональних санкцій проти 198 діячів культури і медіасфери. Серед осіб, щодо яких введені санкції є Панченко.

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?